Για 14η μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο Δημήτρης Κόκοτας

Για 14η μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» ο Δημήτρης Κόκοτας

«Η διαδικασία επαναφοράς θα πρέπει να γίνει βήμα – βήμα και χρειάζεται υπομονή», εξήγησε ο γιατρός Νίκος Καπραβέλος

«Μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή ο Δημήτρης Κόκοτας δίνουν γιατροί νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται για 14η μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το νοσοκομείο  σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο Δημήτρης Κόκοτας βρίσκεται διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Η αδελφή του τραγουδισατής μίλησε την εκπομπή «Live News» του Mega και λέει πως οι γιατροί είναι εφησυχαστικοί.

«Πάει κάθε μέρα και καλύτερα. Και εμείς περιμένουμε, όπως περιμένετε και εσείς, έχουμε ενημέρωση μόνο από τους γιατρούς. Είναι καλύτερα, κάθε μέρα πάει και καλύτερα. Εμείς περιμένουμε, κάθε μέρα, ώρα-ώρα, μέρα-μέρα.. Ο Δημήτρης ήταν υγιέστατος, δεν είχε κανένα θέμα και θα είναι καλά», είπε η αδερφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κόκοτας έχει υποβληθεί σε δύο αξονικές εγκεφάλου με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι ενθαρρυντικά.

Το χρονικό της ανακοπής

Ο Δημήτρης Κόκοτας ένιωσε μία αδιαθεσία στις πρόβες που έκανε για την εβδομαδιαία εμφάνισή του στο «Just the 2 of us». Ξαφνικά κατέρρευσε μπροστά στους συνεργάτες του, χωρίς προηγουμένως να έχει νιώσει κάτι που να τον ανησυχήσει.

«Δεν είχε κανένα θέμα, καμία ενόχληση, καμία ένδειξη κούρασης, ή να έχει διάθεση, όσον αφορά την θερμοκρασία, ας πούμε να κρυώνει ή να ζεσταίνετε σε στιγμές που δεν δικαιολογείται. Από το πρωί γυμναστική, πρόβα, έφυγε κατευθείαν για το JUST και αυτό, τίποτα άλλο», δηλώνει η σύζυγός του.

Η σύζυγός του βρίσκεται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή: «Είναι μεγάλο σοκ. Το έχω πει χίλιες φορές δεν μπορώ δηλαδή ακόμα να το πιστέψω και να το συνειδητοποιήσω ότι μιλάμε για τον Δημήτρη αυτή την στιγμή. Είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί. Θέλει ψυχραιμία, θέλει δύναμη πραγματικά».

O Δημήτρης Κόκοτας έμεινε για 8 λεπτά χωρίς καρδιακό παλμό μέσα στο ασθενοφόρο. Οι διασώστες κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μία ομάδα γιατρών τον επιβλέπει καθημερινά, μέχρι την επόμενη προσπάθεια αποσωλήνωσής του.

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Νοσοκομείο Παπανικολάου τόνισε μιλώντας στο Live News ότι διαδικασία επαναφοράς του Δημήτρη Κόκοτα θα πρέπει να γίνει βήμα – βήμα και χρειάζεται υπομονή.