Παύση εργασιών και πλήρη στοιχεία για το έργο ζητούν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στο fly over

Παύση εργασιών και πλήρη στοιχεία για το έργο ζητούν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στο fly over

Ζητούν την τήρηση της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ

Την τήρηση της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή εργασιών στο fly over, ζήτησαν σε συνέντευξη τύπου, σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι του οικισμού "Κωνσταντινοπολίτικα" και φορείς που αντιδρούν στην κατασκευή του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου στην Θεσσαλονίκη.

"Τα διάδικα μέρη έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν την προσωρινή διαταγή, εφόσον έχουν λάβει γνώση αυτής, εκτός αν υπάρχουν εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν για λόγους ασφαλείας" είπε ο νομικός σύμβουλος των κατοίκων, Αλέξανδρος Αδαμίδης και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τραβάμε κανένα εργαζόμενο στο αυτόφωρο, η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου πρέπει να γίνει σεβαστή».

Ο κ Αδαμίδης υπογράμμισε ότι εκκρεμεί , έως την Παρασκευή, η κατάθεση του φακέλου από πλευράς του δημοσίου στο ΣτΕ, ενόψει της εκδίκασης στις 17 Απριλίου των δύο αιτήσεων ακύρωσης που έχουν κατατεθεί από κατοίκους και φορείς στο ΣτΕ, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι "το δημόσιο είχε όλο το χρόνο" να καταθέσει τις μελέτες και να απαντήσει εάν υπάρχει οριστική κυκλοφοριακή μελέτη, μελέτη οδοποιίας, στατικότητας και πλήρη περιβαλλοντική μελέτη, αλλά "έως και την προηγούμενη εβδομάδα δεν το έκανε" και πρόσθεσε:

«Ο αρμόδιος εισηγητής του ΣτΕ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των εργασιών, καθώς δεν έχει τη μελέτη. Εάν το δημόσιο δεν εχει καταθέσει το φάκελο, ως την Παρασκευή, προφανώς η υπόθεση θα αναβληθεί. Εμείς δε σκοπεύουμε να ζητούμε αναβολή... Αυτό το "πάμε κι όπου βγει" δεν έχει βγει σε καλό στη χώραμας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου...».

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την κατασκευή του έργου, επικαλούμενοι τους κινδύνους του κυκλοφοριακού για επείγοντα περιστατικά που κατευθύνονται προς τα νοσοκομεία, την αύξηση των αερίων ρύπων, την υλοτόμηση στο χώρο κατασκευής, κινδύνους πυροπροστασίας, ενώ αμφισβήτησαν ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα λυθεί το κυκλοφοριακό και αντιπρότειναν καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο ένας εκ των φορέων που έχουν προσφύγει στο ΣΤΕ, ο σύλλογος δρομέων θεσσαλονίκης, θα διοργανώσει την Κυριακή 12 Μαΐου, αγώνες δρόμου, με διαδρομές τριών 9 και 17 χιλιομέτρων σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια, ως διαμαρτυρία για την κατασκευή του fly over.