Συνελήφθη μέλος συμμορίας ως ο δράστης της δολοφονίας 35χρονου Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη μέλος συμμορίας ως ο δράστης της δολοφονίας 35χρονου Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας

Η αιματηρή συμπλοκή είχε σημειωθεί πριν από ένα μήνα έξω από καφέ με ναργιλέδες

Εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία η υπόθεση ανθρωποκτονίας 35χρονου Αφγανού και απόπειρας ανθρωποκτονίας συμπατριωτών του, που είχε λάβει χώρα μετά από συμπλοκή ομάδων ατόμων το βράδυ της 8ης Μαρτίου 2024 έξω από καφέ με ναργιλέδες στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης μέλος συμμορίας, ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα, που κατά περίπτωση κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία (τετελεσμένη και σε απόπειρα), συμμετοχή στη συμπλοκή καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. Ως προς το ιστορικό, βραδινές ώρες της 8ης Μαρτίου 2024 έλαβε χώρα συμπλοκή δύο ομάδων, αποτελούμενων από επτά άτομα η μία και έξι η άλλη, έξω από καφέ στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο συλληφθείς, μέλος της ομάδας των επτά ατόμων, πυροβόλησε προς το μέρος της άλλης ομάδας, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Στη συνέχεια και ενώ η συμπλοκή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, πυροβόλησε εκ νέου και τραυμάτισε σοβαρά το 35χρονο θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε συνεπεία των τραυμάτων του. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, σιδερένιος λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, βέργα σιδήρου, σιδερένιο κοντάρι, δύο ξύλινα κοντάρια, σουγιάς, λίμα μαχαιριών, μαχαίρι, δύο σπαθιά, σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο ξύλινα κοντάρια.

Ακολούθησε επισταμένη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και δεδομένα, εργαστηριακά ευρήματα και ψηφιακά πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων, καθώς και τη διακρίβωση του κινήτρου της συμπλοκής. Το υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φυσικού αυτουργού, ο οποίος απογευματινές ώρες χθες 8 Απριλίου εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Μάλιστα, δύο μέλη της συμμορίας στην οποία συμμετείχε ο συλληφθείς, κατηγορούνται ως μέλη μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στην οποία συμμετείχε καιο 37χρονος Αλβανός που πυροβόλησε τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις νεαρούς από την Κρήτη στο Γκάζι και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται ότι το σύνολο των κατηγορούμενων έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πληθώρα ποινικών αδικημάτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.