Μαρτυρία σοκ φιλοξενούμενης σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Μαρτυρία σοκ φιλοξενούμενης σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές της νεαρής μητέρας για τα όσα πέρασε στα χέρια του συζύγου της και την αντιμετώπιση της από την ίδια της την οικογένεια

Κάθε 45 λεπτά καταγράφεται μια νέα καταγγελία για την άγρια κακοποίηση μιας ακόμη γυναίκας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις μαρτυρίες του να προκαλούν σοκ.

Μία νεαρή μητέρα που φιλοξενείται σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών έσπασε τη σιωπή του και μιλώντας στο MEGA περιέγραψε τα όσα βίωσε από τον κακοποιητή σύζυγό τους, ακόμη και μπροστά στο μόλις 8 μηνών παιδί τους. Η Εύη έδωσε μάχη και το μαχαίρι που κρατούσε ο σύζυγός της και στόχευε την καρδιά της, καρφώθηκε στο πόδι της μπροστά στο παιδί τους. Η βία για τη νεαρή γυναίκα ήταν κομμάτι της καθημερινότητας, όπως λέει. «Mε πάταγε κάτω. Έσπαγε πάνω μου τραπέζια και καρέκλες. Το κεφάλι μου στον τοίχο. Μπροστά στο παιδί» περιγράφει.

Κάθε φορά που προσπαθούσε να φύγει, το οικογενειακό της περιβάλλον την κρατούσε εκεί με ένα «πρέπει». «Δεν πρέπει να χαλάσεις το σπίτι σου». «Έκανα το λάθος, άκουσα τη μαμά, και το μόνο που την ένοιαζε ήταν να μη με φορτώνεται οικονομικά με το μωρό. Συνέχισε η βία κι έγινε χειρότερη» λέει. Την καταγγελία τελικά την έκανε ο γιατρός της, όταν την είδε να μπαίνει στο νοσοκομεία με τα σημάδια του ξυλοδαρμού στο πρόσωπο, το σώμα και την ψυχή της. «Κέρδισα το δικαστήριο, έφαγε 3 χρόνια με αναστολή, δεν μπήκε όμως μέσα» λέει.

Η Εύη πλήρωσε το τίμημα της απόφασής της, έμεινε στον δρόμο και αποχωρίστηκε το παιδί της, μέχρι να σταθεί στα πόδια της. «Να βρω δουλειά, ένα σπίτι, να είμαι μόνη μου, ανεξάρτητη, με σεβασμό» λέει και ξεσπά σε λυγμούς. Όπως λέει, στόχος της είναι να πάρει το παιδί. Ακόμα και σήμερα όμως η Εύη πετάγεται στον ύπνο της. «Έχω παλμούς και τον νιώθω να με πιάνει από τον λαιμό να με πνίγει. Έχει αποπειραθεί να με πνίξει». Συμβουλεύει δε τις γυναίκες να αντιδρούν απ' την πρώτη στιγμή στις κακοποιητικές συμπεριφορές και να μην τις ανέχονται, γιατί όπως λέει «αν το δεχθείς μία φορά, θα γίνει δέκα φορές».