Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε εκδρομή σχολείου του Βόλου στα Ιωάννινα: «Ο μικρός είναι σοκαρισμένος», λέει ο πατέρας του

Σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου σε εκδρομή σχολείου του Βόλου στα Ιωάννινα: «Ο μικρός είναι σοκαρισμένος», λέει ο πατέρας του

«Πήγαν στο δωμάτιό του και ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει»

Συγκλονίζει την ελληνική κοινή γνώμη η καταγγελία 15χρονου για σεξουαλική κακοποίηση από τρεις μαθητές Γυμνασίου σε τριήμερη εκδρομή του σχολείου του Βόλου στα Ιωάννινα. Οι πράξεις των συμμαθητών του τους οδήγησε στον εισαγγελέα ανηλίκων. Ο πατέρας του παιδιού περιέγραψε το περιστατικό και ομολόγησε ότι το παιδί είναι σοκαρισμένο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι μαθητές γυμνασίου του Βόλου ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο για την εκδρομή που σχεδίαζαν στα Ιωάννινα. Όλα πήραν άλλη τροπή όταν ένας μαθητής είπε στους καθηγητές του πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega τα όσα του έχει περιγράψει ο 15χρονος γιος του για το περιστατικό.

«Ο πιτσιρικάς είχε πάει τριήμερη στα Γιάννενα. Την Παρασκευή το βράδυ αυτός αρρώστησε, κρύωσε, είχε λίγο πυρετό και ήταν αδιάθετος. Μόλις γύρισαν την Παρασκευή το βράδυ από την τελευταία έξοδο στην πόλη, επειδή ήταν και κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, πήγε στο δωμάτιό του πρώτος, γρήγορα».

Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι την στιγμή που τρεις συμμαθητές του μπήκαν μέσα στο δωμάτιο του παιδιού που κοιμόταν.

«Ξάπλωσε, έπεσε με τα ρούχα στο κρεβάτι να κοιμηθεί και τον πήρε ο ύπνος, και αυτοί πήγαν μετά, όταν τον είχε πάρει ο ύπνος. Πήγαν στο δωμάτιό του και ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει», περιέγραψε ο πατέρας του 15χρονου.

«Ξύπνησε και φώναξε βοήθεια»

Ο 15χρονος τρόμαξε. Είδε έναν συμμαθητή του από πάνω του και άλλους δύο απέναντι από το κρεβάτι να γελάνε.

«Ξύπνησε εκείνη την ώρα, φώναξε ‘βοήθεια’, πανικοβλήθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή και οι τρεις. Πήγε στους καθηγητές, το ανέφερε, εμένα δε μου είχε πει τίποτα από το τηλέφωνο».

Ο μαθητής περίμενε να επιστρέψει από την εκδρομή πίσω στον Βόλο όπου μένει και να πει από κοντά στους γονείς του τι είχε συμβεί για να μην τους τρομάξει.

«Εκείνη την ώρα μόλις μου το είπε το παιδί, εγώ πήγα και βρήκα τον πατέρα του παιδιού. Έγινε αυτή η κίνηση εναντίον του παιδιού μου, λέω. Ε σοκαρίστηκε και αυτός εν μέρει ο άνθρωπος».

Για πλάκα…
Ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και οι ανήλικοι μαθητές πέρασαν από εισαγγελέα. Η πλευρά τους ισχυρίζεται πως ήθελαν να κάνουν μία… πλάκα.

Ο Γιώργος Σινέλης, δικηγόρος είπε: «Τα παιδιά αρνούνται την πράξη, ευτυχώς δε συνέβη κάτι σοβαρό. Παίζανε, πέσανε πάνω στο κρεβάτι. Δεν υπάρχουν ευρήματα και τα παιδιά ισχυρίζονται ότι πήγαν στο δωμάτιο αυτό για πλάκα. Ήταν μία σχολική εκδρομή».

Ο πατέρας του 15χρονου θύματος σημείωσε: «Βγήκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα τρία άτομα έχουν φάκελο μέσα στη Δευτεροβάθμια, έχουν απασχολήσει με διάφορα σκηνικά, όχι μόνο στο δικό μου παιδί. Στο δικό μου πρώτη φορά. Ο μικρός είναι λίγο σοκαρισμένος, λίγο τρομαγμένος, λίγο απ’ όλα».

Η ιατροδικαστική του 15χρονου δεν έδειξε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, με τους ανήλικους να αφήνονται ελεύθεροι και την έρευνα να συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος που κατήγγειλε την κακοποίησή του, έχει στο παρελθόν καταγγείλει πως έχει πέσει θύμα bullying από άλλα παιδιά, ενώ, την ίδια στιγμή, οι δύο από τους τρεις ανηλίκους που κατηγορούνται, έχουν στο παρελθόν ασκήσει ενδοσχολική βία, δύο φορές, σε συμμαθητές τους.