Τρεις 15χρονοι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα – «Ήταν μια πλάκα», λένε

Τρεις 15χρονοι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα – «Ήταν μια πλάκα», λένε

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Οι τρεις μαθητές Γυμνασίου του νοτίου Πηλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία γονέα ότι ο γιος του κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους ανήλικους συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι ανήλικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο και, μετά την απολογία τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 15χρονου μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ο γιος του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής (05.04.24), όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Γ. Σινέλη, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

 

Ο 15χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, σύμφωνα με νομικές πηγές που μίλησαν στα gegonota.news, η ιατροδικαστική εξέταση φέρεται να είναι καθαρή και, μάλιστα, δεν προκύπτει επαφή ούτε πάνω από τα ρούχα του μαθητή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 15χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιος του, ενώ κοιμόταν, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο δράστη και μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμα μαθητές της ίδιας τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του θύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας Ανηλίκων, καθώς και οι γονείς των ανήλικων δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα, ενώ οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν. Επίσης, κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του Γυμνασίου.