Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στη 49χρονη που κακοποιούσε τα θετά παιδιά της στη Ζάκυνθο

Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στη 49χρονη που κακοποιούσε τα θετά παιδιά της στη Ζάκυνθο

Παραμένει άγνωστο αν τα παιδιά ηλικίας 12 και 9 ετών θα επιστρέψουν στοσπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου στην 49χρονη που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα θετά παιδιά της.

Οι δικαστές όπως αναφέρει το thebest.gr έκριναν τη γυναίκα ένοχη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο. Όπως ανέφερε το ermisnews.gr, η 49χρονη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περις κακοποίησης των παιδιών της. Η δικηγόρος της κατηγορούμενης, Αγγελική Ξένου, δήλωσε σχετικά με την μητέρα και την συμπεριφορά της προς τα παιδιά της: «Η μητέρα αρνείται ότι έκανε κάτι τέτοιο. Δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία προς τα παιδιά. Υπήρξε ένα επεισόδιο πάνω στην ένταση και τον επίπληξε όπως μια μαμά το παιδί της. Για κανένα λόγο δεν μιλάμε για χτυπήματα και μώλωπες, για τα οποία έχει κατηγορηθεί. Η μητέρα σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε τέτοιες ενέργειες. Είναι μια γυναίκα που πραγματικά ήθελε να αποκτήσει παιδιά. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα αποδειχτούν στην συνέχεια. Δεν το θέλει με τίποτα να δοθούν τα παιδιά σε κάποια δομή. Είναι σε πολύ κακή κατάσταση ψυχολογικά. Θέλει και η ίδια να πείσει το Δικαστήριο ότι σε κάθε περίπτωση θέλει μια δεύτερη ευκαιρία. Ειδικά τώρα που βρίσκεται σε μια κακή κατάσταση λόγω του χαμού του συζύγου της. Είναι μια πολύ άσχημη περίοδος για αυτήν και πόσο μάλλον να χάσει τα παιδιά της».

Η αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσαν τα δύο ανήλικα παιδιά έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (06.04.2024) όταν το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε τηλεφωνικά το Α.Τ. Αλυκών Ζακύνθου. Συγκεκριμένα μια γειτόνισσα της φερόμενης ως δράστιδος τους κατήγγειλε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που αφορά στα δύο μικρά παιδιά, 9 και 12 χρόνων αντίστοιχα, τα οποία είχαν υιοθετηθεί πριν από τρία χρόνια, από την ίδια την φερόμενη ως δράστιδα και τον σύζυγό της. Όπως ανέφερε η γειτόνισσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» το 12χρονο αγοράκι πήγε κλαίγοντας σε εκείνη να ζητήσει βοήθεια, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του και της ανάφερε ότι η θετή του μητέρα σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.