Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Τα πόδια του 39χρονου δράστη πατούσαν στο πάτωμα στην απόπειρα αυτοκτονίας του»

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Τα πόδια του 39χρονου δράστη πατούσαν στο πάτωμα στην απόπειρα αυτοκτονίας του»

Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων - Ο φόβος του 39χρονου δράστη μέσα στις φυλακές και τι έλεγε

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν» ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής Γρίβα στους Αγίους Αναργύρους, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε μέσα στις φυλακές. Βέβαια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στην προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του και επιχειρώντας να πνιγεί με τις γάζες, τα πόδια του πατούσα στο έδαφος και δεν ήταν στον αέρα.

«Από την πληροφόρηση που έχω, στις δώδεκα και μισή το βράδυ του Σαββάτου ο κρατούμενος πηγαίνοντας στην τουαλέτα σε επτά λεπτά περίπου περνώντας ο συνάδελφος διαπίστωσε ότι είχε κάνει προσπάθεια να απαγχονιστεί», είπε Κωνσταντίνος Βαρσάμης στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Παράλληλα, ο κ. Βαρσάμης επιβεβαώσε ότι είχε δοθεί εντολή προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να περνούν συχνά από το κελί του 39χρονου. «Ισχύει ότι τα πόδια του 39χρονου πατούσαν στο πάτωμα του κελιού στην απόπειρα αυτοκτονίας του» ανέφερε οΠρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων .

Ο φόβος του δράστη μέσα στις φυλακές

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου, Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο δράστης, τόσο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όσο και στην ψυχολόγο η οποία τον παρακολουθούσε, είχε εκφράσει φόβους μήπως δεχτεί επίθεση από συγκρατουμένους του μέσα στη φυλακή.

Σε όσους μίλησε μέσα στη φυλακή ήταν ιδιαίτερα αναλυτικός για τη ζωή του και το παρελθόν του, επικαλούμενος ωστόσο κενό στη διάπραξη της δολοφονίας της 28χρονης.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με δεδομένη και την ανησυχία του, τον τοποθέτησαν στην 5η πτέρυγα των φυλακών μαζί με έναν κρατούμενο που έχει κατηγορηθεί για κλοπές, με εντολή να τον προσέχει μην κάνει κάποιο απονενοημένο διάβημα.

Οι κινήσεις του 39χρονου μέχρι την τουαλέτα, όπου τελικά κρεμάστηκε με τις γάζες που φορούσε, έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί τον είδαν να έχει κρεμαστεί, ωστόσο, όπως λένε, να πατάνε τα πόδια του στο πάτωμα και η εικόνα που έχουν είναι ότι πιθανόν ο τραυματισμός του να μην προήλθε από το ότι έμεινε μετέωρος αλλά του ότι έπαθε καρδιακή προσβολή σε αυτήν του την προσπάθεια.