Σοκ προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο του άγριου ξυλοδαρμού 13χρονης από 14χρονη έξω από σχολείο στον Πύργο

Σοκ προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο του άγριου ξυλοδαρμού 13χρονης από 14χρονη έξω από σχολείο στον Πύργο

«Ήταν προμελετημένο, γιατί δεν μπορεί ξαφνικά μέσα σε έναν καυγά να τραβάνε βίντεο από την αρχή» λέει η μητέρα του θύματος

Σοκ προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο του άγριου ξυλοδαρμού μιας 13χρονης από μία 14χρονη έξω από το σχολείου όπου φοιτούν στον Πύργο, με δεκάδες συμμαθητές τους να παρακολουθούν, χωρίς σχεδόν κανένας να παρεμβαίνει, αλλά αντιθέτως να τραβάνε βίντεο με τα κινητά τους.

«Αν δεν το είχανε τραβήξει το παιδί μου, λέει "μαμά θα με είχε σκοτώσει". Δηλαδή το βάραγε με μένος», περιέγραψε στην εκπομπή Live News η μητέρα της της μαθήτριας της Α΄ Γυμνασίου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου. Το κορίτσι με τη λευκή μπλούζα που φαίνεται στο βίντεο, έχει πιάσει από τα μαλλιά την 13χρονη και την ρίχνει κάτω στο πεζοδρόμιο. Το θύμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμυνθεί, όσο γύρω της την έχουν περικυκλώσει συμμαθητές που μένουν άπραγοι.

«Φανταστείτε μία μάνα να βλέπει αυτό το βίντεο, το παιδί της να το κοπανάνε, να το βαράνε και να είναι 200 παιδιά και να τραβάνε απλά ένα βίντεο» λέει η μητέρα της. Όπως ισχυρίζεται το 13χρονο θύμα της επίθεσης, η παρεξήγηση είχε αρχίσει ένα 24ωρο νωρίτερα. «Το προηγούμενο βράδυ της φασαρίας είχε δεχθεί κάποια μηνύματα στο κινητό της από την συγκεκριμένη κοπέλα. Της έλεγε, ότι είχε πει σε κάποια άτομα η κόρη μου, ότι θα την πλακώσει στο ξύλο. Το παιδί βέβαια της απάντησε, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Η 14χρονη όπως φαίνεται, δεν έμεινε σε αυτό. Την προειδοποίησε πως «αύριο θα πληρώσει από κοντά». Περίμενε να σχολάσουν και όταν απομακρύνθηκαν λίγο από το σχολείο, βρήκε την ευκαιρία να της επιτεθεί. «Πλησιάζει τη δική μου την κόρη η άλλη μαθήτρια και της λέει: "Εσύ είσαι που είπες θα με πλάκωνες στο ξύλο;". Λέει το παιδί: "Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο". Άρχισε το παιδί να το κλωτσάει και να το χτυπάει».

Στο βίντεο–ντοκουμέντο φαίνεται η 14χρονη να χτυπάει ανελέητα, με μίσος, το 13χρονο κορίτσι. Δύο ανήλικες μπαίνουν στη μέση να τις χωρίσουν. Ούτε τότε φαίνεται να υποχωρεί η 14χρονη. Κάνει για λίγο πίσω και παίρνει ξανά φόρα, οι ανήλικες την κρατάνε και πέφτει κάτω. «Πήγαμε νοσοκομείο, ευτυχώς το παιδί δεν έχει χτυπήσει, γιατί το χτύπαγε άτσαλα. Το έσπρωξε κάτω, το τράβηξε από τα μαλλιά, το έσπρωξε στο πεζοδρόμιο, η πρώτη κλωτσιά ήταν στο στέρνο που του έκοψε την ανάσα του παιδιού» λέει η μητέρα της 13χρονης.

Η μητέρα του κοριτσιού βλέποντας το παιδί της χτυπημένο, τα έχασε. Αργότερα είδε, ότι ο ξυλοδαρμός της κόρης της υπήρχε σε βίντεο και προχώρησε σε μήνυση. «Ήταν προμελετημένο, γιατί δεν μπορεί ξαφνικά μέσα σε έναν καυγά να τραβάνε βίντεο από την αρχή. Το είχε πει και η ίδια η κοπέλα στο μήνυμα, ότι "αύριο θα γίνει χαμός"». Η 13χρονη παραμένει τρομοκρατημένη. Παρ’ όλο που δεν τραυματίστηκε σοβαρά, φοβάται να βγει από το σπίτι της και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία της 14χρονης.

«Εγώ δεν θέλω να το μεγαλώσω έτσι το παιδί μου»

Η μητέρα της 13χρονης είπε μιλώντας στην εκπομπή Live News, ότι «πήγα το παιδί στο σχολείο σήμερα, για να μην μείνει και άλλο στο σπίτι. Πήγα και σε ειδικούς. Το πράγμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Την αιτία δεν την έχουμε καταλάβει ακόμα. Εμπλέκονται και τρίτα άτομα, που έχουν συκοφαντήσει το παιδί. Είπαν στην άλλη μαθήτρια, πως η κόρη μου ήθελε να την πλακώσει και το παιδί προσπαθούσε να εξηγήσει, πως δεν είχε πει κάτι τέτοιο ποτέ. Η κοπέλα δεν την πίστεψε και το ξύλο ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, αλλά επειδή είχαν 7ωρο, το μετέφεραν για την Πέμπτη.

Μία φίλη της κόρης μου πήγε να βοηθήσει και την κρατούσανε, για να μην τους σταματήσει, ώστε να τραβήξουν το βίντεο. Εμένα μου το έστειλαν στο κινητό, όπου περιλάμβανε και το τραγούδι "Το Κελί 33". Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό και να δούμε πώς θα σώσουμε τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά με τη βία, για να μπορέσουν να προστατευτούν. Δεν είναι λύση αυτό. Εγώ δεν θέλω να το μεγαλώσω έτσι το παιδί μου».

«Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου»

Στην εκπομπή μίλησε και ο πατέρας της κοπέλας που επιτέθηκε στην 13χρονη. «Είμαστε κατά της βίας. Η φασαρία που ισχυρίζεται η κυρία, δεν είχε κανονιστεί. Η φασαρία ξεκίνησε από μηνύματα, που έστελνε η κόρη της στην κόρη μου. Ζητάω συγγνώμη, το λάθος είναι της κόρης μου. Την κόρη μου την έχω μεγαλώσει με παιδεία και δεν της έχουμε μάθει να χτυπάει. Η κόρη μου πήρε την τιμωρία από τους γονείς της και από το σχολείο» υποστήριξε ο πατέρας της 14χρονης.