Η αποχώρηση της Ρούλας Πισπιρίγκου από το δικαστήριο μετά την ομόφωνη καταδίκη της – Έδωσε την εντύπωσε ότι περίμενε τέτοια απόφαση

Η αποχώρηση της Ρούλας Πισπιρίγκου από το δικαστήριο μετά την ομόφωνη καταδίκη της – Έδωσε την εντύπωσε ότι περίμενε τέτοια απόφαση

Δείτε φωτογραφίες του News

Με απόλυτη ψυχραιμία η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να την καταδικάζουν, ομόφωνα, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Έχω ασκήσει ήδη έφεση» είπε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στην πρόεδρο η οποία την ενημέρωσε ότι έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Πρόεδρος: Κυρία κατηγορουμένη επέχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση και να κριθεί η υπόθεση σας από ανώτατο δικαστήριο

Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη

Πρόεδρος: Μια χαρά, ευχαριστούμε τους κυρίους συνηγόρους …

Η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στο πλευρό της τη μητέρα , την αδελφή και τον πατριό της. Μαζί τους συζητούσε στις διακοπές της διαδικασίας δίνοντας την εικόνα πως περίμενε την καταδικαστική απόφαση των δικαστών.

Είναι ενδεικτικό πως ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας αφού επανέλαβε τη θέση τους για «να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη» σημείωσε πως δεν θα υποβάλουν αίτημα ελαφρυντικών. Στην πράξη αυτό σήμαινε πως η μη αναγνώριση ελαφρυντικού καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια.

Στα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσα, που ήταν κατάμεστη από νωρίς το πρωί, βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης μαζί με τον πατέρα του.

Λίγη ώρα αργότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχωρούσε από το δικαστήριο. Ο φωτογραφικός φακός του News την κατέγραψε την ώρα που έφευγε για να μεταφερθεί στα κρατητήρια του Εφετείου, έχοντας προηγουμένως ακούσει την καταδικαστική απόφαση για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

 

Το δικαστήριο με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής απέρριψε όλα τα αιτήματα που εκκρεμούσαν. Επιπλέον, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε τα αιτήματα διαβίβασης πρακτικών στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση.

Η πρόεδρος ανέφερε πως με την καθαρογραφή της απόφασης θα γίνει γνωστό το σκεπτικό και ανακοίνωσε :

«Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και συγκεκριμένα για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού στις 29/1/22».

Λίγο πριν οι δικαστές φύγουν από τη δικαστική αίθουσα η πρόεδρος ανέφερε πως «λύεται η συνεδρίαση» έπειτα από 14 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 99 συνεδριάσεις με τη σημερινή.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος