Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας

Ισόβια πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας αποφάσισε, ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δικαστές και Ένορκοι, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 15 μηνών, υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε την καταδίκη της κατηγορουμένης σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι:

«Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και συγκεκριμένα για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού στις 29/1/22».

Η πρόεδρος ενημέρωσε πως με την καθαρογραφή της απόφασης θα γίνει γνωστό το σκεπτικό.

Η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη την δικαστική απόφαση με τον συνήγορο της , Αλέξη Κούγια να επαναλαμβάνει αμέσως μετά τη θέση τους για «να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη» σημειώνοντας πως δεν θα υποβάλουν αίτημα ελαφρυντικών.

Κοντά στη Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται η μητέρα , η αδελφή και ο πατριός της.

Στα πίσω έδρανα της κατάμεστη δικαστικής αίθουσας κάθεται ο Μάνος Δασκαλάκης μαζί με τον πατέρα του .

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί στην Ρούλα Πισπιρίγκου η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός και το δικαστήριο αποσύρθηκε για να αποφανθεί επί της ποινής .

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για το θάνατο της κόρης της ζητώντας, μάλιστα, από το δικαστήριο να βρει το λόγο που το παιδί της έφυγε από τη ζωή.
Στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου η οικογένεια της ενώ απέναντι της ο πρώην σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος όλους αυτούς τους μήνες , μέσω των συνηγόρων του, στηρίζει την κατηγορία ζητώντας την καταδίκη της.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας στη μαραθώνια αγόρευση της είχε ζητήσει την ενοχή της κατηγορουμένης σημειώνοντας: "Αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι η αιτία για το θάνατο είναι να τρελαθεί! Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!»

Μαρία Ζαχαροπούλου