Κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών: «Δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότερα θύματα και περισσότεροι δράστες»

Κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών: «Δεν αποκλείεται να υπάρχουν περισσότερα θύματα και περισσότεροι δράστες»

Τι αναφέρει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου για τα δύο κυκλώματα που εντοπίστηκαν μέσα σε διάστημα δύο μηνών

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια, καθώς τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν ότι αυτού του είδους τα κυκλώματα λειτουργούν μοιάζουν με τη «Λερναία Ύδρα» και ξεφυτρώνουν ανά δεκάδες.

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε η 25χρονη «Μαρία» που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος», ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. «Η έρευνα για την Αστυνομία δεν έχει κλείσει, είναι πολύ λίγοι οι μήνες που χειρίζεται την υπόθεση η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων», είπε μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Μια έρευνα σταματά και συλλαμβάνονται κάποιοι δράστες, παραδίδεται η δικογραφία στην αρμόδια εισαγγελία, ασκείται η δίωξη και προκύπτουν τα εντάλματα σύλληψης, αλλά για εμάς δεν σταματά εδώ η έρευνα. Έχουμε ταυτοποιήσει μέχρι στιγμής, ότι από το καλοκαίρι του 2023 υπάρχουν αυτά τα ανήλικα κορίτσια, που έχουν πέσει θύματα αυτού το κυκλώματος, δεν αποκλείεται όμως στο παρελθόν να υπάρχουν και περισσότερα θύματα, όπως και περισσότεροι δράστες» επεσήμανε. Συμπληρώνει δε, ότι «στο προηγούμενο κύκλωμα είδαμε και παιδιά μικρότερα των 15 ετών, δυστυχώς και υπήρξαν και εκεί γενετήσιες πράξεις με αυτά τα κορίτσια με χρηματική αμοιβή. Η έρευνα θα συνεχιστεί».

Μιλώντας για το θέμα ο δικηγόρος, Σπύρος Δημητρίου, αναφέρει: «Η πορνεία είναι μια τεράστια επιχείρηση, είναι μια μπίζνα δισεκατομμυρίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ηλικία των θυμάτων μαστροπείας, αν και πολλές φορές όταν οι υποθέσεις αυτές φτάνουν στα δικαστήρια, τα θύματα αν δεν πουν ότι έγινε με τη θέλησή μου, σίγουρα θα πουν ότι τον άνθρωπο αυτόν, τον μαστροπό, τον χρειαζόμουν. Αυτά ακούγονται στις αίθουσες». Όπως λέει ο ίδιος «το ζήτημα εδώ είναι η ηλικία. Όταν κάποιος τελεί πράξη με ανήλικο και για αυτήν την πράξη του διώκεται, είναι έως τα 15 έτη. Αυτή είναι η σεξουαλική ανηλικότητα στην Ελλάδα. Ένας ανήλικος κάτω των 15 δεν επιτρέπεται να δίνει συναίνεση για σεξουαλική πράξη. Όταν προκύπτει ότι η συναίνεση αυτή έχει δοθεί, δεν διαπράττεται το αδίκημα του βιασμού».