Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η ετυμηγορία των δικαστών για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Στις 29 Μαρτίου η ετυμηγορία των δικαστών για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Χρειάστηκαν περίπου 100 συνεδριάσεις σε μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Με την ολοκλήρωση της πολυήμερης αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης , Αλέξη Κούγια η σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας πέρασε στα χέρια των δικαστών οι οποίοι σε διάσκεψη θα αποφασίσουν για την ενοχή ή όχι της κατηγορούμενης.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 29 Μαρτίου στις 11.30 πμ.

Κλείνοντας την αγόρευση του ο Αλέξης Κούγιας ευχαρίστησε την κατηγορούμενη «για την τιμή που μου έκανε να την υπερασπιστώ η απελπισία της είναι προσωπική μου καταξίωση».

«Αυτή η στιγμή είναι μεγάλη στιγμή για τη δικαιοσύνη η αλήθεια είναι μια κανείς δεν μπορεί να την, καταδικάσει. εκλιπαρώ και προσδοκώ …Κάθε μέρα πεθαίνει η κατηγορουνενη ζει με την προσδοκία μιας καλής απόφασης» τόνισε.

Χρειάστηκαν περίπου 100 συνεδριάσεις σε μια διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο για να καταλήξουν στην απόφαση τους τακτικοί δικαστές και ένορκοι.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν περίπου 60 μάρτυρες ενώ εξετάστηκε πλήθος αποδεικτικού υλικού. Η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μαραθώνια απολογία της, η οποία διήρκησε εννέα ημέρες , αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ευθύνεται για το θάνατο του παιδιού της.

«Έχω κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που είναι το χειρότερο για μια μάνα. Απευθύνομαι στη Δικαιοσύνη κι ελπίζω να δικαιωθεί το παιδί μου. Θέλω να μάθω την αλήθεια. Δεν την ξέρω…Θέλω να μάθω τι έχει γίνει με το παιδί μου, θέλω να με βοηθήσετε να μάθω τι έχει γίνει με την κόρη μου» είπε κλείνοντας την απολογία της απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Ωστόσο, η εισαγγελέας της έρδρας φάνηκε πως δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης για την οποία ζήτησε την ενοχή της για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Για περίπου 12 ώρες η εισαγγελέας με μια πρόταση – καταπέλτη «σφυροκόπησε» την Ρούλα Πισπιρίγκου. «Η μικρή Τζωρτζίνα είχε μια ατυχία στη ζωή της, να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη!» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας.

Η αυλαία της υπόθεσης πέφτει ενώ, ήδη, είναι σε εξέλιξη η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας .

Μαρία Ζαχαροπούλου