Συνελήφθη αστυνομικός στον Πειραιά για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη αστυνομικός στον Πειραιά για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Προηγήθηκε καταγγελία ότι εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στη Μεταμόρφωση

Ένας 40χρονος αστυφύλακας, ομογενής από την Ουκρανία, ο οποίος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, συνελήφθη, κατηγορούμενος για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Προηγήθηκε καταγγελία ότι εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομολογήσει ότι δύο φορές έχει μεταφέρει μια εκδιδόμενη γυναίκα στο ξενοδοχείο με το όχημά του, προκειμένου να λάβει ένα μικρό χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω αστυνομικός συμμετείχε σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης γυναικών.

Ακολούθησε ανάλυση και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων με χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών από τα οποία πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες, σε 4 οχήματα, σε γραφείο επιχείρησης ενοικιάσεων αυτοκινήτων, καθώς και στην κατοχή του συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 3.035 ευρώ,
  • 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm,
  • 7 φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και
  • σιδερογροθιά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.