Ανησυχία για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας: Σε κρίσιμη κατάσταση η 42χρονη, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ η 19χρονη φοιτήτρια

Ανησυχία για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας: Σε κρίσιμη κατάσταση η 42χρονη, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ η 19χρονη φοιτήτρια

Τι λέει ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Δύο περιστατικά μηνιγγίτιδας στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ανησυχία. Το ένα περιστατικό αφορά στη 42χρονη από την Αμαλιάδα που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από το νοσοκομείο Πύργου. Η γυναίκα, νοσηλεύεται διασωληνωμένησε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Παράλληλα, στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών που στα τέλη Φεβρουαρίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, μίλησε στο pelop, για την κατάσταση της υγείας της 42χρονης από την Αμαλιάδα αλλά και την 19χρονη φοιτήτρια που προσβλήθηκαν από τον ιό της μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωδών Νοσημάτων, η κατάσταση της 42χρονης είναι πολύ βαριά και παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση του μικροβίου από την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Μαραγκός κατόπιν παρέμβασης του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, που στα τέλη Φεβρουαρίου προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί σε ειδική κλινική πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ στην Αθήνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζει στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκό, η κοπέλα είναι πολύ καλά στην υγεία της, έχει διαφύγει το κίνδυνο και γι’ αυτό άλλωστε είχε ήδη μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Ρίου.

Υπενθυμίζεται πως η φοιτήτρια είχε καταρρεύσει μέσα στο μαθηματικό τμήμα κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης και αμέσως είχε μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ , όπου είχε εισαχθεί διασωληνωμένη στην ΜΕΘ. Ήταν το δεύτερο από τα τρία κρούσματα μεταξύ φοιτητών.