Τραγωδία στα Τέμπη: «Με πόσους θανάτους θα θεωρούσε ο κ. Καραμανλής ότι έπρεπε να σταθεί μπροστά σε έναν δικαστή;»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Με πόσους θανάτους θα θεωρούσε ο κ. Καραμανλής ότι έπρεπε να σταθεί μπροστά σε έναν δικαστή;»

Ξέσπασε η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Μαρία Καρυστιανού

Πικρή ήταν η γεύση που άφησε στους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση, με την πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα θύματος, Μαρία Καρυστιανού, να ξεσπά κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Α. Καραμανλή.

«Τοποθετήθηκε σε μια θέση ευθύνης με τις οποίες οι παραλείψεις του, η αδιαφορία του και η διαφθορά του οδήγησαν στο να σκοτωθούν 57 ανθρωποι και να τραυματιστούν 180. Στους πόσους δηλαδή θανάτους θα θεωρούσε ότι έπρεπε τουλάχιστον να σταθεί μπροστά σε έναν δικαστή και να απολογηθεί;» είπε μιλώντας στο Star η Μαρία Καρυστιανού.

Αποστάσεις από τη στάση Καραμανλή, για το ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του ασυλίας, κράτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Κτιστάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «εγώ προσωπικά ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία». Στο πλευρό του πρώην υπουργού ωστόσο στέκεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Και όχι, ο κύριος Κώστας Καραμανλής δεν είναι δολοφόνος και δεν έχει ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, η απουσία του πρωθυπουργού απο την χθεσινή συζήτηση προκάλεσε νέους πολίτικους καυγάδες. «Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ. Είναι ντροπιαστικό για κάποιον, που προσπαθεί να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Τον ενημερώνουμε πως "πολιτικές βδέλλες" είναι εκείνοι που συνεχίζουν να ασελγούν στη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων. "Πολιτικές βδέλλες" είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν πολιτικά πρόσωπα εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, θεωρώντας πως δεν χρειάζεται να λογοδοτούν στον ελληνικό λαό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρόεδρος του κόμματος που λέει ότι φταίει μόνο ο σταθμάρχης και οι μηχανοδηγοί, θα επρεπε να έχει το θάρρος να έρθει στην Ολομέλεια» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.