Μαχαίρωμα μάγειρα για ένα κοντοσούβλι στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση στο ουζερί

Μαχαίρωμα μάγειρα για ένα κοντοσούβλι στη Θεσσαλονίκη: Βίντεο-ντοκουμέντο από την αιματηρή επίθεση στο ουζερί

Πώς ο δράστης επιτέθηκε με ένα από τα μαχαίρια που υπήρχαν στο τραπέζι του και όσα ακολούθησαν με το θύμα αιμόφυρτο να περιμένει ασθενοφόρο

Λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή στον 65χρονο μάγειρα του ουζερί στην Θεσσαλονίκη η επίθεση με μαχαίρι από πελάτη, στον οποίο δεν άρεσε το κοντοσούβλι. Το αποκαλυπτικό βίντεο-ντοκουμέντο τον δείχνει τον δράστη από την ώρα που μπαίνει στο μαγαζί και πώς χαιρετάει όλους όσοι είναι εκεί, αλλά και το μαχαίρωμα του μάγειρα.

Τα δευτερόλεπτα του τρόμου καρέ – καρέ. Σε βίντεο ντοκουμέντο, ο τρόπος που ο δράστης του επιτέθηκε με ένα από τα μαχαίρια που υπήρχαν στο τραπέζι του και τα όσα ακολούθησαν με το θύμα αιμόφυρτο να περιμένει να φτάσει το ασθενοφόρο και τον 55χρονο που έβαψε τα χέρια του με αίμα, να φεύγει από το κατάστημα ατάραχος με το μηχανάκι του.

Στις εικόνες που εξασφάλισε η εκπομπή «Live News» του Mega, αποκαλύπτονται όλα όσα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου. Από τη στιγμή που ο παρ’ ολίγον δολοφόνος έφτασε στο κατάστημα και χαιρέτησε στην είσοδο τον μάγειρα, τα επόμενα δευτερόλεπτα με τον ίδιο να μιλάει με θαμώνες και υπαλλήλους, τη στιγμή που έδωσε παραγγελία, και λίγα μόλις λεπτά αργότερα τις σκηνές πανικού, με τον 55χρονο να αρπάζει το μαχαίρι και να το καρφώνει στην κοιλιά του μάγειρα.

Ο τρόπος που κρατάει το μαχαίρι και το στρέφει στο θύμα του, δείχνει για πολλούς την εμπειρία του. Ο 55χρονος, επαγγελματικά και στοχευμένα προσπαθεί να πλήξει το θύμα του, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να τον συγκρατήσουν.

Το μαχαίρι βρίσκεται συνεχώς καλά κλεισμένο στα χέρια του. Το αφήνει μόνο όταν αποφασίζει να πάρει τον δρόμο της εξόδου.

Από τις 16:21 λεπτά το απόγευμα που τον είδαμε για πρώτη φορά, μέχρι τη στιγμή που παίρνει τον δρόμο της εξόδου, περνούν 32 ολόκληρα λεπτά, στα οποία λίγο έλειψε να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Η άφιξη

Η εξωτερική κάμερα ασφαλείας του ουζερί καταγράφει την άφιξη του δράστη. Φοράει μπουφάν και αφού χαιρετάει στην είσοδο τον μάγειρα μπαίνει στα ενδότερα. Φαίνεται πως είναι γνωστός σε ορισμένους από τους θαμώνες.

Για την ώρα δείχνει ήρεμος και τίποτα δεν προμηνύει αυτό που θα ακολουθήσει.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του, στο κατάστημα ο 55χρονος παίρνει την θέση του στο τραπέζι. Βγάζει το μπουφάν και κάθεται, με τον μάγειρα να πηγαίνει για να του πει προφανώς το μενού και να πάρει παραγγελία.

«Έρχεται ο πελάτης, μπαίνει, αφήνει το μηχανάκι μπροστά στο μαγαζί. Τον ξέρω, έχει πέντε χρόνια εδώ. Κατάλαβα ότι είχε πάρει κάτι πολύ βαρύ, όχι ποτό είχε ξεφύγει», θυμάται ο μάγειρας.

Σε αυτό το σημείο πλησιάζει και η υπεύθυνη. Ο 55χρονος κάθεται στη θέση του και δίνει παραγγελία, με τον άτυχο μάγειρα κάποια στιγμή να γυρίζει την πλάτη και να επιστρέφει στην κουζίνα. Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση έχει ξεκινήσει.

«“Θέλω να φάω κάτι ελαφρύ” μου λέει και έφευγαν τα μάτια του. “Πολύ ωραία”, του είπα, “έχω κοτόσουπα, έχω πρασόρυζο” και σε λίγο μου λέει “όχι όχι τέτοια, ελαφρύ σε κρέας”. Ε σε κρέας είχα κοντοσούβλι», αφηγείται το θύμα.

Η ώρα είναι 16:52. Στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η παραγγελία και το πιάτο με το κοντοσούβλι που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε δολοφονία. Οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν. Ο πελάτης φώναξε τον μάγειρα για να του κάνει παράπονα και από τις κινήσεις των χεριών τους, φαίνεται να συζητούν έντονα, μπροστά στην υπεύθυνη και σε ακόμα ένα άτομο που καθόταν στο τραπέζι.

Η στιγμή της επίθεσης

Εδώ ξεκινά η επίθεση. Ο 55χρονος πιάνει το μαχαίρι που υπήρχε μπροστά του και σηκώνεται για να χτυπήσει. Προσπαθεί να τον συγκρατήσει η υπεύθυνη αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Τον έχει πιάσει από το πέτο και τον σπρώχνει στη θέση του. Τον έχει αφοπλίσει, αλλά ήδη ο άτυχος μάγειρας αιμορραγεί. Στο ουζερί επικρατεί πανδαιμόνιο.

Την επίθεση έχει καταγράψει και μια δεύτερη κάμερα, που δείχνει τον μάγειρα αμέσως μετά να βγαίνει από το κατάστημα.

Όταν επιστρέφει τον βλέπουμε να έχει σηκώσει τη μπλούζα και με το κινητό να προσπαθεί να καλέσει για βοήθεια. Η υπεύθυνη συγκρατεί τον δράστη και σε αυτό το σημείο τον οδηγεί έξω από το κατάστημα. Ο 55χρονος περνάει δίπλα από το θύμα του.

Όπως έχει πει ο άτυχος μάγειρας από την πρώτη στιγμή στο LIVE NEWS, δέχτηκε αρχικά λεκτική επίθεση και στη συνέχεια χωρίς να προκαλέσει τον 55χρονο, τον είδε να σηκώνεται και να του επιτίθεται με το μαχαίρι.

«“Είναι σημερινό ή μπαγιάτικο;” Του απάντησα ότι είναι σημερινό. “Είναι σημερινό;” Ξαναρώτησε», σύμφωνα με το θύμα.

Ο δράστης που κρυβόταν για μέρες μετά την επίθεση, έκανε λόγο για μια άτυχη στιγμή. Φέρεται να έχει υποστηρίξει πως ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του.

Αυτό το υλικό, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χέρια των αστυνομικών που έτρεξαν την έρευνα, με τον 55χρονο να έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο 65χρονος μάγειρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πλέον ζητά και περιμένει την παραδειγματική τιμωρία του άντρα που λίγο έλειψε να τον σκοτώσει. Οι συγγνώμες όπως έχει πει, δεν του αρκούν για τα όσα έζησε.

Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Ο κατηγορούμενος από την άλλη, αναφέρει πως δεν ξέρει πώς βρέθηκε το μαχαίρι στο χέρι του και πώς είχε πιει πολύ.

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το μαχαίρι στα χέρια μου. Ήξερα πολύ καλά τον μάγειρα και είχαμε καλές σχέσεις. Εκείνη την ημέρα είχα πιει πάρα πολύ. Τον χαιρέτησα στην πόρτα και του είπα να μου κάνει ένα πολύ καλό φαγητό. Έφερε το φαγητό η κοπέλα, της είπα ότι ήταν μπαγιάτικο και αρχίσαμε να μιλάμε έντονα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο μάγειρας επάνω μου και μου είπε: “αυτό είχαμε, μην κάνεις έτσι” και άρχισε να βρίζει με χυδαία λόγια. Του έλεγα να σταματήσει, αυτός κουνούσε τα χέρια και τα πόδια και εγώ καθόμουν στην καρέκλα και πάλι του εξηγούσα και του έλεγα σε παρακαλώ. Δεν είχα πρόθεση να τον χτυπήσω, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος».

«Ήταν έτοιμος να τον μαχαιρώσει και δεύτερη φορά»

«Όλο το επεισόδιο προκλήθηκε από τον δράστη. Αν δεν ήταν η γυναίκα για να τον ηρεμήσει με κάποιον τρόπο, θα τον είχε μαχαιρώσει και δεύτερη φορά, που μπορεί το χτύπημα αυτό να ήταν μοιραίο. Η αφορμή ήταν ασήμαντη και δεν μπορεί το θύμα να την ερμηνεύσει. Είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ», ανέφερε στο LIVE NEWS o Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος του μάγειρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως προηγούμενο μεταξύ του δράστη και του θύματος και συμπλήρωσε: «Κάποιος που δεν έχει συνείδηση των πράξεων του δεν είναι δυνατό να έχει μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο και να έχει αποχωρήσει με δίκυκλο, αλλά και να έχει προηγηθεί και η συζήτηση για την παραγγελία. Άρα φαίνεται από όλη την διήγηση του θύματος ότι είχε επίγνωση του τι συνέβαινε και ότι καταλάβαινε που βρίσκεται».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η επίθεση με τον τρόπο που έγινε «δείχνει την πλήρης απαξίωση της αξίας της ανθρώπινης ζωής», καθώς ήταν ζήτημα λεπτών η μεταφορά του μάγειρα στο νοσοκομείο.