Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών – Συγκοινωνούντα δοχεία με το κύκλωμα της Λορέλας;

Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών – Συγκοινωνούντα δοχεία με το κύκλωμα της Λορέλας;

Νέες αποκαλύψεις για την 25χρονη φερόμενη ως «εγκέφαλο» - Τα κοινά στοιχεία των δύο κυκλωμάτων που αποκαλύφθηκαν τώρα και τον περασμένο Ιανουάριο

Σε δύο επιπλέον συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το κύκλωμα μαστροπείας που εξωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, αφού σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 55 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται η 25χρονη Μαρία, που έχει συλληφθεί, για την οποία συγγενής της που μίλησε στην εκπομπή Live News, είπε για την ίδια και τον αδελφό της: «Ήταν δύσκολα τα παιδικά της χρόνια. Μεγάλωσε στο ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’ μαζί με τον αδερφό της. Δεν πρόλαβαν να πάνε σχολείο. Ήταν ζωηρό κορίτσι η Μαρία. Έλεγε ότι είχε τελειώσει ένα ΙΕΚ, αλλά δεν έγινε ποτέ αυτό. Η μητέρα δεν ήταν κοντά τους, είχε άλλα, δικά της προβλήματα. Παλιότερα είχαμε επαφή με το κορίτσι, αλλά εδώ και ένα χρόνο είχε διακόψει κάθε επικοινωνία».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η αδερφή ενός εκ των θυμάτων, κατέθεσε στην Αστυνομία για τα ραντεβού που κλείνονταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας. Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν συνολικά επτά ανήλικα κορίτσια, τα οποία είχε προσεγγίσει η 25χρονη το περασμένο καλοκαίρι. Οι μαθήτριες πολύ γρήγορα βρέθηκαν μπλεγμένες, τόσο στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας, όσο και στον δύσκολο δρόμο των ναρκωτικών, αφού ορισμένοι από τους πελάτες πλήρωναν με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη άλλαζε συχνά διευθύνσεις και αριθμούς κινητού τηλεφώνου, σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει το τοπίο της δράσης της και να δυσκολέψει τους αστυνομικούς που την είχαν στο μικροσκόπιο. Από τους δύο άνδρες που έχουν συλληφθεί ως μέλη του κυκλώματος, ο ένας φέρεται να διατηρούσε σχέση με την 25χρονη και ο δεύτερος να είχε ταξί. Και οι δύο φέρονται να μετέφεραν τις κοπέλες στα ραντεβού με τα οχήματά τους. Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, που θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη τους.

Συγκοινωνούντα δοχεία με το κύκλωμα μαστροπείας της Λορέλας

Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση μαστροπείας που είδε το φως της δημοσιότητας τώρα, με εκείνη που είχε γνωστή τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως έχουν διαπιστώσει, δύο από τα ανήλικα θύματα είναι κοινά στις δύο υποθέσεις. Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου: «Δυστυχώς, έχουμε κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις. Η έρευνα θα συνεχιστεί για να δούμε εάν πρόκειται για δύο συγκοινωνούντα δοχεία. Προς το παρόν δεν μας προκαλύπτει συνεργασία ως προς τη μαστροπεία. Επτά θύματα έχουν βρεθεί σε αυτήν την υπόθεση αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι κατηγορούμενοι είναι 10 και οι 6 έχουν ήδη συνελήφθη. Το κύκλωμα λειτουργούσε από το καλοκαίρι του 2023. Οι γυναίκες είναι από 15-17 ετών. Υπάρχουν περιπτώσεις που γνώριζαν την ηλικία των κοριτσιών αλλά και άλλες περιπτώσεις που δεν ξεκαθαρίζεται. Και στις δύο υποθέσεις η καταγγελία έγινε επτά συγγενείς των θυμάτων».