Συγκλονίζει ο αδελφός του αυτόχειρα καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο – «Γιατί του γράψανε αυτό το φάρμακο, αφού ήξεραν πως ήταν σε έλλειψη;»

Συγκλονίζει ο αδελφός του αυτόχειρα καρκινοπαθούς στο Ηράκλειο – «Γιατί του γράψανε αυτό το φάρμακο, αφού ήξεραν πως ήταν σε έλλειψη;»

Τι υποστηρίζει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για τον 72χρονο που δεν άντεξε τους πόνους περιμένοντας το φάρμακο που του είχε συνταγογραφήσει γιατρός του νοσοκομείου

Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και όχι μονο, ο θάνατος 72χρονου καρκινοπαθούς, ο οποίος μην αντέχοντας τους πόνους και περιμένοντας το φάρμακο, το οποίο είναι σε έλλειψη, για να κάνει τη χημειοθεραπεία του, έβαλε την περασμένη Κυριακή τέλος στη ζωή του.

Ο όγκος του ηλικιωμένου είχε αυξηθεί μέσα σε δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5 εκατοστά, με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους. Δυστυχώς ο άτυχος 72χρονος δεν άντεξε να υποφέρει και έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο αδελφός του 72χρονου μιλώντας στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» είπε: «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης ευθύνεται για τον άδικο χαμό του αδελφού μου. Εγώ τα έβαλα με τη γιατρό και της είπα γιατί του γράψανε αυτό το φάρμακο, αφού ήξεραν πως ήταν σε έλλειψη; Ψάχνουμε να βρούμε φάρμακο και δεν υπήρχε. Γύρισα γη και ουρανό να βρω το φάρμακο. Η καθυστέρησή αυτή τον έκανε να σκεφτεί πάρα πολλά πράγματα. Τον έπιασαν οι πόνοι. Πήγαινε το βράδυ και μου έλεγε "πονάω εδώ, πονάνε οι μασχάλες"… Δεν είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τα ανίψια μου είναι χάλια και εγώ δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είμαστε μία οικογένεια δεμένη τόσα χρόνια».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο οποίος είπε: «Είναι θέμα της εταιρείας που το εισάγει η έλλειψη. Δεν το διανέμει στα νοσοκομεία, το διανέμει στα φαρμακεία της πόλης. Αυτό το φάρμακο, το οποίο ενδείκνυται γι’ αυτού του είδους της πάθηση. Το φάρμακο βρέθηκε με πρωτοβουλία της ογκολογικής κλινικής. Το είχε πάρει ένα άλλος άρρωστος, ο οποίος δεν το χρησιμοποίησε και το πήραν αυτοί, για να το δώσουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Στις 4 του μήνα του είπαν "έλα να πάρεις τη θεραπεία σου". Αυτός είπε, ότι δεν έρχεται. Και από τη στιγμή που είπε, δεν μπορώ να έρθω, του έδωσαν ραντεβού στις 12 Μαρτίου. Δεν υπήρχε καθυστέρηση. Από τις 26 του Γενάρη που μπήκε η ιστολογική επιβεβαίωση μέχρι τις 4 Μάρτη είναι ένας εύλογος χρόνος, ώστε να γίνουν οι εξετάσεις και να αποφασιστεί η θεραπεία του ασθενούς. Στο καλύτερο νοσοκομείο να ήταν ο ασθενής, η διαδικασία είναι αυτή. Η οικογένεια του ασθενούς μπορεί να υποστηρίζει οτιδήποτε, γιατί δεν είναι γιατρός κανείς από εκεί μέσα, διότι έχω ακούσει πολλά, ότι τον άφησαν τον άρρωστο και υπέφερε. Ο άρρωστος όταν ήρθε στο νοσοκομείο, ήταν ασυμπτωματικός, δεν παραπονιόταν για τίποτα».