Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας – Στο Αυτόφωρο οι 49 του ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας – Στο Αυτόφωρο οι 49 του ΑΠΘ

Στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου συνελλήφθη μία Σοιυηδέζα, ένας Αργεντινός και ένας Έλληνας - Στο Αυτόφωρο αύριο οι 49 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους δηλώνει η κυβέρνηση, με αφορμή τις χθεσινές συντονισμένες επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα συνελήφθησαν τρία άτομα και στη συμπρωτεύουσα 49 και σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, με την Αστυνομία να τονίζει, ότι θα παρεμβαίνει πλέον άμεσα σε περιπτώσεις καταλήψεων και αξιόποινων πράξεων στα πανεπιστήμια. Από την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου συνελήφθησαν μια γυναίκα από τη Σουηδία, ένας άνδρας από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο, καθώς και ένας Έλληνας που κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, πρόκειται για άτομα, τα οποία δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές αρχές και φέρεται να μην έχουν καμία σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα και είναι άγνωστο ακριβώς το πώς βρέθηκαν μέσα στα δωμάτια της φοιτητικής εστίας επί της Ούλοφ Πάλμε. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, οι αρχές εντόπισαν μέσα σε δωμάτια «πολεμοφόδια», όπως κράνη, κοντάρια, πέτρες, μπουκάλια αλλά και χρησιμοποιημένες χειροβομβίδες κρότου λάμψης, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Όσον αφορά στους 49 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα. Εις βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (Πανεπιστήμιο), ενώ οι 48 διώκονται επιπλέον για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αύριο. Οι συλληφθέντες είναι 30 άνδρες και 19 γυναίκες, με τους 10 να έχουν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων στους χώρους του Πανεπιστημίου κοντάρια, πυροτεχνικές κατασκευές, βαριοπούλα, κράνη και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.