Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας και της απόπειρας βιασμού 36χρονης στα Εξάρχεια

Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της ληστείας και της απόπειρας βιασμού 36χρονης στα Εξάρχεια

Από τη Σομαλία οι κατηγορούμενοι

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, ο 18χρονος που αναζητούνταν για υπόθεση ληστείας και απόπειρας βιασμού σε βάρος 36χρονης γυναίκας στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Εξαρχείων, όπου εξακριβώθηκε ότι διώκεται με ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συναυτουργία και της τετελεσμένης ληστείας κατά συναυτουργία, το οποίο εκδόθηκε βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε στο πλαίσιο εξιχνίασης της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί στις 10 Μαρτίου ο 20χρονος συνεργός του 18χρονου και οι δύο από τη Σομαλία.

Το χρονικό της φρίκης

Τα ξημερώματα της 29-2-2024 οι δύο κατηγορούμενοι αφού εισήλθαν σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εντόπισαν την ένοικο, την ακινητοποίησαν και της ζήτησαν να τους παραδώσει τα κοσμήματά της. Στην συνέχεια, οι δράστες αποπειράθηκαν να προβούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος της ενοίκου, ωστόσο εκείνη αντιστάθηκε, καλώντας σε βοήθεια και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα, διέφυγαν.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε το θύμα, ο δράστης της άνοιξε το στόμα, θέλοντας να δει εάν έχει χρυσό δόντι, για να της το αφαιρέσει.