Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Μέλη του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα ήρθαν από το Μεξικό για να «ψωνίσουν» βαρύ οπλισμό

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Μέλη του καρτέλ ναρκωτικών της Σιναλόα ήρθαν από το Μεξικό για να «ψωνίσουν» βαρύ οπλισμό

Τι αναφέρει εφημερίδα της χώρας - Πρόκειται για τους συνεχιστές του «Ελ Τσάπο» που εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, μετά το δημοσίευμα μεξικανικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο μέλη του καρτέλ της Σιναλόα έχουν δώσει το παρών σε Ελλάδα και Αυστρία.

Κύριος στόχος τους, όπως αναφέρεται, είναι να βρουν οπλισμό που δεν μπορούν να βρουν στο Μεξικό. καθώς ο συγκεκριμένος οπλισμός χρησιμοποιείται μόνο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και από τον στρατό, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Mega.

Μνημονεύουν μάλιστα, ένα γεγονός που δεν είχε δημοσιοποιηθεί όταν συνέβη. Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου του 2023 ένα μέλος αυτού του καρτέλ είχε συλληφθεί στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο «Ελeyu;eriow Βενιζέλος» καθώς επέστρεφε από την Αυστρία.

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοσή του στην Αμερική.

Ποιοι είναι οι «Los Tsapitos»

Οι «Los Tsapitos», όπως είναι γνωστοί οι συνεχιστές του Ελ Τσάπο, που κατάφεραν να αναβιώσουν την αυτοκρατορία του πατέρα τους καθώς εισήγαγαν τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης στην Αμερική.

Τον Απρίλιο του 2023 οι γιοί του βρέθηκαν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι πληρωμένοι δολοφόνοι που εργάζονταν για τους γιους του Ελ Τσάπο, σκότωναν κυβερνητικούς αξιωματούχους, βασάνιζαν αντιπάλους τους με ηλεκτροσόκ και «τάιζαν μερικά από τα θύματά τους, νεκρά και ζωντανά, σε τίγρεις».