Μητέρα υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον σύντροφό της που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της

Μητέρα υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον σύντροφό της που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της

Η γυναίκα υποστήριξε ότι η κόρη της πάσχει από νοητική υστέρηση και ότι το κορίτσι παρεξήγησε το... χάδι του 37χρονου

Σε κάθειρξη 7,5 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου ένας 37χρονος, κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης που έχει συμπληρώσει το 12ο, όχι όμως το 14ο έτος της ηλικίας της, τον οποίο υπερασπίστηκε στο δικαστήριο η μητέρα του θύματος και σύντροφος του δράστη.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Καρδίτσα τον Μάιο του 2023, όταν συνελήφθη ο 37χρονος και προφυλακίστηκε έχοντας ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης 10 μηνών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 37χρονος που είχε σχέση με την μητέρα της ανήλικης και επισκεπτόταν το σπίτι τους, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ανήλικης, που έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, είναι όμως μικρότερη από 14 ετών. Αγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, το κορίτσι φαίνεται να βίωνε τον δικό του εφιάλτη, μέχρι να βρει τη δύναμη να το καταγγείλει και να κινητοποιηθούν οι αρχές για τη σύλληψη του άντρα, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο ίδιος υποστήριξε, ότι η σχέση του με τη μητέρα της ανήλικης ήταν μόλις λίγων μηνών και ότι σε καμία περίπτωση δεν προχώρησε σε ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης. Αλλά και η μητέρα του κοριτσιού, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι η κόρη της δεν ήταν σε θέση να ξεχωρίσει το άγγιγμα του 37χρονου φίλου της, που δεν ήταν ερωτικό. Η μητέρα μάλιστα επικαλέστηκε διαγεγνωσμένη νοητική υστέρηση του παιδιού της, για να υποστηρίξει, ότι ο φίλος της δεν ασέλγησε σε βάρος της κόρης της και ότι το κορίτσι της έκανε λάθος εκτίμηση.

Στο δικαστήριο δεν κατέθεσε η ανήλικη.Το δικαστήριο με τέσσερις ψήφους υπέρ και τρεις κατά έκρινε ένοχο τον 37χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 7,5 ετών με δυνατότητα άσκησης έφεσης και αφέθηκε ελεύθερος.