Υπόθεση παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Συνελήφθη η συνοδός κοινωνική λειτουργός του 15χρονου γιου της οικογένειας

Υπόθεση παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Συνελήφθη η συνοδός κοινωνική λειτουργός του 15χρονου γιου της οικογένειας

Ο ανήλικος φιλοξενούταν με εισαγγελική εντολή σε δομή στον Πειραιά, όπου τον επισκέφθηκε ο 45χρονος πατέρας του, όταν εξαφανίσθηκε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παλαιοχριστιανών, οι οποίοι έμεναν σε ένα λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Τις τελευταίες μέρες είχε δοθεί εισαγγελική εντολή να μεταφερθεί ο 15χρονος από το Παίδων σε κοινωνική δομή στον Πειραιά. Βάσει αυτής της εντολής ο 15χρονος θα μπορούσε να έχει επικοινωνία με τον πατέρα του, παρουσία κοινωνικής λειτουργού. Έτσι χθες, πήγαν στο σημείο όπου είχε δοθεί το ραντεβού με τον πατέρα του και κάποια στιγμή ξέφυγε της προσοχής και εξαφανίστηκε. Η κοινωνική λειτουργός συνελήφθη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 45χρονος Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 είπε: «Το παιδί την κοπάνησε! Είναι μια πολύπλοκη κατάσταση, δεν ξέρω κι αν ήταν και στημένη. Εκεί πέρα ήταν ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και είχε μια στρατιά αστυνομικών. Εγώ ήμουν μέσα σε ένα καφέ ενός φίλου μου που έχει εκεί πέρα στο γήπεδο και ξαφνικά έρχεται η συνοδός του παιδιού και μου λέει “έφυγε ο… Πού είναι;”. Τώρα όλο αυτό μέσα σε έναν χώρο που έχει αστυνομικούς, που έχει και κάμερες, που έχει συνοδό. Έψαχνα, ρωτούσα τους αστυνομικούς, οποιονδήποτε μπορεί να μου δώσει πληροφορίες. Ε, μέχρι που η συνοδός με απείλησε με τον εισαγγελέα, ότι δηλαδή σαν να μου επέρριπτε ευθύνες. Σηκώθηκα κι έφυγα, λέω άμα είναι τώρα να τα βάλει μαζί μου, εντάξει έλεος», είπε.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε, πώς γίνεται σε μια δομή που υποτίθεται ότι ο γιος του προστατεύεται, να μπορεί να το σκάσει τόσο εύκολα. Αρνήθηκε επίσης, ότι έχει υποκινήσει ο ίδιος τη φυγή του γιου του και κατηγόρησε τους υπεύθυνους της δομής για πλημμελή προσοχή. «Την ευθύνη του παιδιού δεν την είχα εγώ. Πώς δηλαδή να το έχω υποκινήσει εγώ, από τη στιγμή που δεν είχα καμία ευθύνη και ούτε κατάλαβα τι έγινε. Δεν είναι παράλογο αυτό;», αναρωτήθηκε και κατηγόρησε τις αρχές ότι θέλουν να του φορτώσουν αδικήματα που δεν έχει κάνει.

«Πολλά θέλουν να με χρεώσουν, αλλά να δούμε όμως και τι γίνεται στην πραγματικότητα. Από την αρχή της ιστορίας, ναρκωτικά ήθελαν να μου βρουν, με αστυνομικούς σκύλους, όπλα ήθελαν να μου χρεώσουν, αιμομιξίες. Τώρα με το παιδί θα θέλουν να μου χρεώσουν, εντάξει…», είπε και συνέχισε: «Το κράτος πήρε τη μέριμνα των παιδιών. Η μία μου κόρη παραλίγο να αποβάλει, τα παιδιά καταλήξανε να είναι φρουρούμενα στο Παίδων. Το παιδί ανέβασε πυρετό, γιατί ήταν δύο εβδομάδες μέσα, υγιές σε ένα άρρωστο περιβάλλον, τώρα έχουμε αυτό το περιστατικό. Λοιπόν, αυτή η μέριμνα του κράτους με αγαλλίασε, είμαι τρισευτυχισμένος. Αισθάνομαι ότι έχω ένα κράτος που μεριμνά. Θα καταθέσω με τον δικηγόρο μου τις ανάλογες μηνύσεις».

Την ίδια ώρα, κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγος του 45χρονου, με τα υπόλοιπα παιδιά τους.