Καταδίκη 33χρονου για επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Καταδίκη 33χρονου για επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Έγινε τον Οκτώβριο του 2021 στην πλατεία Ελευθερίας

Συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε δικαστήριο σε 33χρονο που κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2021, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε για τρεις περιπτώσεις επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εκ των οποίων τη μία - σύμφωνα με την απόφαση - τέλεσε ως φυσικός αυτουργός και τις άλλες δύο ως συνεργός (παρέχοντας ψυχικής συνδρομή).

Η επίθεση - όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο - συνέβη, όταν μέλη της ΚΝΕ διένειμαν έντυπο υλικό, καλώντας σε αντιφασιστική πορεία, έπειτα από επεισόδια που είχαν προηγηθεί σε ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ένα από τα θύματα έκανε λόγο για «φασιστική επίθεση« από ομάδα δέκα μαυροντυμένων ατόμων, κάποια από τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. «Κινήθηκαν συντονισμένα με υψωμένες γροθιές φωνάζοντας "τι κάνετε εδώ ρε". Εμείς τα χάσαμε. Μας έβρισαν και μας επιτέθηκαν απρόκλητα» είπε ο μάρτυρας που υπέστη τραύματα στα πλευρά του από χτύπημα με αλυσίδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο 33χρονος στην απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος παραπέμφθηκε να δικαστεί και σε άλλο δικαστήριο, μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα, για πράξεις που συνδέονται με το συγκεκριμένο περιστατικό.