Ισόβια σε 20χρονο Ρομά για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου αγοριού στο Αγρίνιο

Ισόβια σε 20χρονο Ρομά για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου αγοριού στο Αγρίνιο

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι το παιδί δεν είχε υποστεί βιασμό, όμως το δικαστήριο θεώρησε -και με το νέο νόμο- ότι ολοκληρώθηκε πράξη στο σώμα του παιδιού

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας ένας 26χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορούνταν για βιασμό ανηλίκου, αν και η ιατροδικαστική εξέταση στο 7 ετών θύμα δεν έδειξε βιασμό.

Όπως αναφέρει το ilefkada.gr, το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Μαρτίου του 2023 στην περιοχή Αγιοβασιλίτικων του Αγρινίου, σε εγκαταλειμένο κτίριο παιδικού σταθμού. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται σχολείο, υπάλληλος του οποίου είδε περίεργες κινήσεις του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι μουγκός και με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, όπως είπε στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του Παν. Καραντζόπουλος.

Ο κατηγορούμενος είχε οδηγήσει στο εσωτερικό του σταθμού 7χρονο αγοράκι, επίσης Ρομά. Η υπάλληλος από το σχολείο επικεντρώθηκε, στο ότι κάτι συμβαίνει, όταν είδε τον κατηγορούμενο να βγαίνει από το εγκαταλελειμένο κτίριο μαζί με το παιδί και είχε κατεβασμένο το παντελόνι του. Στη συνέχεια είδε (τράβηξε και φωτογραφίες) να κατεβάζει το παντελόνι του παιδιού και να κολλάει το σώμα του στην πλάτη του παιδιού.

Η αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως, συνέλαβε τον κατηγορούμενο και οδήγησε το παιδί στο τμήμα, που όπως είπε ένας εκ των αστυνομικών, που ήταν μάρτυρας, βρισκόταν σε σύγχιση. Η ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, αναφέρει ότι δεν είχε υποστεί βιασμό, όμως το δικαστήριο θεώρησε -και με το νέο νόμο- ότι ολοκληρώθηκε πράξη στο σώμα του παιδιού. Έτσι η ομόφωνη απόφαση ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως για ισόβια.

Ο κατηγορούμενος που είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, άσκησε έφεση.