Δίωξη για έξι κακουργήματα στους συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες

Δίωξη για έξι κακουργήματα στους συλληφθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες

Τα δέκα αυτά άτομα κατηγορούνται και για πέντε πλημμελήματα

Αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα είναι τα 10 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις κρατούμενοι σε Γρεβενά και Λάρισα, που φέρονται να σχετίζονται με την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης», μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για 6 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα. Συγκεκριμένα , ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται με τουλάχιστον πέντε ενέργειες, σύμφωνα με τις αρχές, δεν εκτιμάται ότι έχουν σχέση με δράσεις που ενδεχομένως συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο .

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και δύο στρατιωτικοί , ένας πυροτεχνουργός που υπηρετεί στην Αεροπορία και ένας οπλουργός του στρατού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στον παγιδευμένο φάκελο που εστάλη σε δικαστική λειτουργό στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε γενετικό υλικό του ενός εκ των στρατιωτικών.

Κεντρικό ρόλο αποδίδουν οι αρχές σε έναν 36χρονο κρατούμενο, για ληστείες, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα και έδινε παραγγελίες για «χτυπήματα» στους συνεργούς του που δρούσαν εκτός φυλακής.

Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή το πρωί της ερχόμενης Κυριακής ενώ η έρευνα παραμένει ανοικτή προκειμένου να διερευνηθεί αν στην ομάδα εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου