Μηχανοδηγός τρένου το σταμάτησε και βγήκε… να ελέγξει αφύλακτη διάβαση στην Ξάνθη

Μηχανοδηγός τρένου το σταμάτησε και βγήκε… να ελέγξει αφύλακτη διάβαση στην Ξάνθη

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, λίγα φαίνεται να έχουν αλλάξει στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Ξάνθη, με έναν μηχανοδηγό να σταματά το τρένο σε αφύλαχτη διάβαση, για να ελέγξει μην τυχόν και έρχονται αυτοκίνητα, πριν περάσει.

Στη συγκεκριμένη διάβαση οι μπάρες είναι κατεβασμένες, αλλά και χαλασμένες, ενώ δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Σε βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας, ένας μηχανοδηγός τρένου περνώντας από τον επαρχιακό ιστό και συναντώντας το οδικό δίκτυο, σταματά το τρένο στην αφύλακτη διάβαση, ελέγχει εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Μάλιστα, ο μηχανοδηγός δεν σταματά απλά το τρένο, αλλά βγαίνει από την πόρτα και ελέγχει ο ίδιος με τα μάτια του, εάν περνά κάποιο αυτοκίνητο και έπειτα συνεχίζει την πορεία του.

Η διάβαση όπως φαίνεται, είναι αφύλακτη, οι μπάρες ασφαλείας είναι χαλασμένες και η σήμανση ανύπαρκτη. Ερώτημα παραμένει, το τι θα γινόταν, εάν ο ίδιος ο μηχανοδηγός δεν είχε το αίσθημα ευθύνης και δεν σταματούσε στην διάβαση να ελέγξει ο ίδιος. Ο μηχανοδηγός μάλιστα γνωρίζει, πως η συγκεκριμένη διάβαση είναι χαλασμένη και αφύλακτη και σταματά ο ίδιος.

Η δημοσιογράφος Αλκμήνη Μουδανίδου από την Ξάνθη, συνάντησε την κάτοικο της περιοχής, η οποία βλέπει καθημερινά τι συμβαίνει στην εν λόγω αφύλακτη διάβαση. Όπως επισημαίνει η ίδια η δημοσιογράφος, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι καν χαλασμένες, αλλά… ανύπαρκτες και δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση. Στο σημείο δεν υπάρχει επιβατική αμαξοστοιχία που να περνά, παρά μόνο εμπορικές και οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι, για το εάν κάποια στιγμή περάσει κάποιο τρένο.

Η κάτοικος του Πολύσιτου Ξάνθης, Ανθή Κουρτίδου, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί. «Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία ωστόσο μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινού σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από την σιδηροδρομική γραμμή», είπε αρχικά η κάτοικος. Και προσέθεσε: «Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν «φύγει». Είναι ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά».