Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας διαδηλώσεων

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας διαδηλώσεων

Εκτροπές και απαγορεύσεις εφαρμόζει ήδη η Τροχαία λόγω των συγκεντρώσεων των μελισσοκόμων, των εργαζομένων στην Υγεία και το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Δείτε φωτογραφίες του News

Σε κυκλοφορικές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας και συγκεντρώσεων επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας από το πρωί, αλλά και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 12:00.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες. Ειδικότερα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Διακοπές κυκλοφορίας σημειώνονται στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι :

«Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου Υγείας, οι οποίες κατά περίπτωση κινήθηκαν μέσω της Λεωφόρου Αθηνών προς το Σύνταγμα και από την Πλατεία Μαβίλη, ομοίως, με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ληφθεί μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου ήταν απαραίτητες, κατά το μήκος των ανωτέρω διαδρομών.

Ειδικότερα, οι μελισσοκόμοι έχουν αφιχθεί στο Σύνταγμα οπότε εφαρμόζονται μέτρα Τροχαίας και βρίσκονται στη λεωφορειολωρίδα στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας πορεύονται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και ως εκ τούτου η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο οδικό δίκτυο.

Τα μέτρα τροχαίας αναμένεται να λάβουν πλήρη έκταση στις 12:00 το μεσημέρι, που έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της οδού Πανεπιστημίου, στην οδό Σταδίου και στις οδούς πέριξ της Πλατείας Συντάγματος και στις υπόλοιπες οδούς όπου θα κινηθούν οι διαδηλωτές. Διακοπές κυκλοφορίας θα υπάρξουν στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων. Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».

Δείτε φωτογραφίες του News

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος