Κιβωτός του Κόσμου: Τη συνέχιση της ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο ζητεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Κιβωτός του Κόσμου: Τη συνέχιση της ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο ζητεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου

Νέες ανακριτικές πράξεις στο πλαίσιο της έρευνας με κεντρικό πρόσωπο τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο, ζητεί με βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνέχιση της έρευνας για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων αγοριών, καθώς έκριναν, πως ο ιερέας πρέπει να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία, που αφορά επιμέρους πράξη σε βάρος ενός 19χρονου πρώην τροφίμου της δομής. Παράλληλα, ζητούνται οι καταθέσεις δύο αδελφών που δεν έχουν εξεταστεί, στους οποίους φέρεται ο 19χρονος να εκμυστηρεύτηκε τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος του.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρόταση του προς το συμβούλιο, ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός έχει ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου, για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του ιδρυτή της Κιβωτού, ώστε να οδηγηθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Μαρία Ζαχαροπούλου