Σε εξέλιξη η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Πώς θα φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη

Σε εξέλιξη η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Πώς θα φθάσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη

Θα επιτραπεί συγκεκριμένος αριθμός γεωργικών μηχανημάτων στους δρόμους της πόλης, συνοδεία περιπολικών και χωρίς ανεξέλεγκτες μετακινήσεις

Συνοδεία Αστυνομίας και με χαμηλές ταχύτητας ξεκίνησαν οι αγρότες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, με στόχο να κατέβουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Οι αγρότες θα κάνουν μια στάση στον Αλμυρό, όπου θα συναντήσουν το κονβόι με τα τρακτέρ των αγροτών της Μαγνησίας. Το απόγευμα θα φθάσουν στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυχτερεύσουν και το πρωί της Τρίτης θα συνεχίσουν για την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας, αποφασίστηκε η κάθοδος συνολικά 100 - 120 τρακτέρ στην Αθήνα, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιτραπεί σε συγκεκριμένο αριθμό τρακτέρ να εισέλθει στην Αθήνα, συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας από το τελευταίο μπλόκο προς το κέντρο της πρωτεύουσας και το αντίστροφο, δεν θα επιτραπούν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ, ενώ θα βρίσκονται σε οριοθετημένο σημείο στο Σύνταγμα. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί σε πόσα τρακτέρ θα επιτραπεί να φτάσουν στο Σύνταγμα, γι' αυτό και εντός της ημέρας θα υπάρξει επικοινωνία με τα μπλόκα των αγροτών.

Οι προσυγκεντρώσεις - σημεία υποδοχής των αγροτών από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα, θα είναι αύριο στις 5:30 μ.μ. στις περιοχές:

- Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

- Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.

- Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης

- Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πυρετώδεις οι συσκέψεις, προκειμένου -όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στον skai.gr και τον Μάκη Συνοδινό- το συλλαλητήριο να κυλήσει ομαλά, χωρίς να δυναμιτιστει το κλίμα, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατέβουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης με τρακτέρ.