Παρίσταναν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας και έκλεψαν από ηλικιωμένη χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 125.000 ευρώ

Παρίσταναν τους τεχνικούς ηλεκτρικής ενέργειας και έκλεψαν από ηλικιωμένη χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 125.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Κοσμήματα, χρυσές λίρες και χρήματα, συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 125.000 ευρώ, κατάφεραν να αρπάξουν τέσσερις ληστές, οι οποίοι προσποιήθηκαν του τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, από το σπίτι ηλικιωμένης σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην εξιχνίαση διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από οικία ηλικιωμένης οδήγησε η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 40, 25, 22 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες το Νοέμβριο του 2023 προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας παροχής ρεύματος, εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσές λίρες και χρηματικό ποσό, συνολικής αξίας που υπερβαίνει τις 125.000 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα.