Αστυνομική επιχείρηση στα λαγούμια της Κορινθίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών των «παλαιοχριστιανών»

Αστυνομική επιχείρηση στα λαγούμια της Κορινθίας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών των «παλαιοχριστιανών»

Κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα και κοινωνικού λειτουργού, στα λαγούμια των «παλαιοχριστιανών» σε ορεινή περιοχή της Κορινθίας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά την κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους. Οι συνθήκες διαβίωσης της κοινότητας των «παλαιοχριστιανών» -όπως αυτοπροσδιορίζονται- στην Κορινθία όπου και ζουν σε λαγούμια δεκάδων μέτρων που έχουν σκάψει οι ίδιοι παραμένουν άγνωστες.