Η πρώτη κοινή δήλωση του Σπύρου και της Δέσποινας Καρνέση για το μακελειό στη Γλυφάδα: «Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας»

Η πρώτη κοινή δήλωση του Σπύρου και της Δέσποινας Καρνέση για το μακελειό στη Γλυφάδα: «Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας»

«Σεβαστείτε το πένθος μας»

Έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για σεβασμό στο πένθος της οικογένειάς τους απευθύνουν ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση με κοινή δήλωσή τους, ύστερα από την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειές μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε.

Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας.

Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Δέσποινα Καρνέση».

«Της έβαλε την κάννη του όπλου στο μάτι και άκουσα ξανά ένα μπαμ»

Εντωμεταξύ, συγκλονίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων για το μακελειό στη Γλυφάδα, καθώς εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας περνούν ο ένας μετά τον άλλον από το Ανθρωποκτονιών, για να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της αιματοχυσίας.

Μια αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν ο Alpha και το TLive: «Άκουσα “Βοήθεια! Καλέστε την αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει με αίματα στην αριστερή πλευρά, στο στήθος της. Μόλις μπήκε στα γραφεία μας ο Αντώνης Βλασσάκης, έκλεισε την πόρτα που χωρίζει τον χώρο από τις σκάλες. Αμέσως μετά, από τη δεύτερη είσοδο που υπάρχει, μπήκε ο Άρης με καραμπίνα στο χέρι.

Μόλις μπήκε, πυροβόλησε τον Αντώνη. Εγώ κρύφτηκα κάτω από το γραφείο μου. Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς. Άκουσα τον Άρη να λέει: «Ποιος είναι αυτός που θα με βγάλει εμένα από το σπίτι;». Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί κι αυτή. Του φώναζα να σταματήσει και πως υπάρχει κι άλλος κόσμος. Τότε τον είδα να βάζει την κάννη της καραμπίνας στο μάτι της κυρίας Μαρίας και ακούστηκε ξανά ένα μπαμ. Ο Άρης απομακρύνθηκε από τον χώρο και η κυρία Μαρία προσπάθησε να καθίσει σε μια καρέκλα. Σηκώθηκα και έτρεξα να φύγω από τον όροφο».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο 76χρονος δράστης και αυτόχειρας φαίνεται πως μιλούσε συνεχώς για το σπίτι το οποίο του είχε παραχωρηθεί, λέγοντας πως προσπαθούσαν να του το πάρουν: «Όταν ήρθε, τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε. Αυτός μου είπε ότι σήμερα τελειώνουν όλα για τον ίδιο και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμα μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και ότι του είπαν ότι θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι, αν δεν βγει. Του είπα να αφήσει τις βλακείες. Τότε άνοιξε το πορτμπαγκάζ και έβγαλε έναν μεγάλο σάκο, τον ρώτησα τι πάει να κάνει. Πρόσεξα ότι είχε περασμένο στη ζώνη του ένα ακόμα όπλο».