Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα: Αναφορές για τραυματίες κι έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης

Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα: Αναφορές για τραυματίες κι έναν νεκρό – Ταμπουρωμένος ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος είναι πρώην εργαζόμενος

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ για πυροβολισμούς σε μία ναυτιλιακή εταιρεία στην οδό Αρτεμισίου στη Γλυφάδα. Eμπλεκόμενος φέρεται να είναι ένας πρώην εργαζόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος παραμένει μέσα στην εταιρεία ταμπουρωμένος στον δεύτερο όροφο. Λίγα λεπτά πριν τις 11:30 ξεκίνησαν την επιχείρηση για να μπουν στο κτίριο οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΑΜ προσεγγίζει τον χώρο όπου είναι οι τραυματίες και ο δράστης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ηλικιωμένο άντρα, περίπου 70 ετών, με καταγωγή από την Αίγυπτο, που είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία.

Ο απολυμένος ένοπλος εισέβαλε στην εταιρεία και άνοιξε πυρ εναντίον εργαζομένων. Από τους πυροβολισμούς ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και έχουν τραυματιστεί άτομα, χωρίς να είναι ακόμη επισήμως γνωστός ο αριθμός των τραυματιών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για τρεις τραυματίες.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε στις 10:20 για το περιστατικό. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

 

Έχουν απομακρυνθεί οι περισσότεροι εργαζόμενοι, ενώ θα γίνει καταμέτρηση από την αστυνομία.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα μαρτυρίες από εργαζόμενους σε κοντινή ναυτιλιακή, έχει απαγορευτεί η έξοδος σε οποιονδήποτε εργαζόμενο λόγω της επιχείρησης από τους άντρες της ΕΚΑΜ μέσα στην εταιρεία με τον ένοπλο.

Στο σημείο έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της αστυνομικής επιχείρησης. Ειδικότερα, είναι σε εξέλιξη διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Γλυφάδας στα εξής σημεία:

  • Λεωφόρος Ποδειδώνος και πλατεία Φλέμινγκ
  • Λεωφόρος Καραμανλή και Καλυψούς
  • Αρτεμισίου και Ροντήρη

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος