Λήστεψαν οδηγό ταξί στο Παλαιό Φάληρο – Κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών

Λήστεψαν οδηγό ταξί στο Παλαιό Φάληρο – Κινηματογραφική καταδίωξη των δραστών

Συνελήφθη από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ένας 31χρονος Τούρκος κι αναζητούνται ακόμη τρία άτομα

Συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Τουρκίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, καθώς τον εντόπισαν στην περιοχή της Ομόνοιας να κινείται με κλεμμένο ταξί. Μάλιστα, αφού πρώτα προσέκρουσε σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το ταξί να ακινητοποιηθεί, επιχείρησε στη συνέχεια να διαφύγει πεζός, αλλά κατέληξε με χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 22:50 το βράδυ της Παρασκευής (9/2) στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα στην οδό Νηρηίδων. Ο 31χρονος και ακόμη τρία άτομα –πιθανότατα ομοεθνείς του- έκαναν σήμα σε οδηγό ταξί να σταματήσει, προσποιούμενοι τους πελάτες. Αυτός έκανε το… λάθος και σταμάτησε, με αποτέλεσμα στη λεωφόρο Αμφιθέας να τον χτυπήσουν, να τον πετάξουν έξω από το ταξί και διαφύγουν από την περιοχή με το κλεμμένο όχημα. Ο οδηγός ειδοποίησε το «100» και άμεσα ξεκίνησαν αναζητήσεις, με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εντοπίζουν το κλεμμένο ταξί στην οδό Λεωνιδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, σε αυτό βρίσκονταν μόνο ένα άτομο, το οποίο στο σήμα των δικυκλιστών της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο και το ταξί να ακινητοποιηθεί. Ο 31χρονος υπήκοος Τουρκίας έφυγε τρέχοντας από το σημείο, αλλά σε ελάχιστο χρόνο οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν πεζή του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ακόμη ένα περιστατικό το οποίο σημειώθηκε σχεδόν 20 λεπτά πριν την κλοπή του ταξί, πάλι στο Παλαιό Φάληρο και σε κοντινή απόσταση από την οδό Νηρηίδων.

Ο λόγος για τον ξυλοδαρμό ενός 42χρονου Τούρκου ιδιοκτήτη εστιατορίου με πολίτικη κουζίνα, από ομάδα τεσσάρων ατόμων που πιθανότατα τα μέλη της ήταν αυτά που χτύπησαν και τον οδηγό του ταξί. Η έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων τριών είναι σε πλήρη εξέλιξη.