Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Στο φως τα μηνύματα για το «κυνήγι θησαυρού» και τα νέα πρόσωπα που ερευνώνται

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Στο φως τα μηνύματα για το «κυνήγι θησαυρού» και τα νέα πρόσωπα που ερευνώνται

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα είχαν επαφές τόσο με το θύμα όσο και με τον κρεοπώλη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κουτσίκου στο Μεσολόγγι, με νέα στοιχεία να προκύπτουν διαρκώς. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται νέα πρόσωπα, των οποίων η δράση φέρεται να σχετίζεται τόσο με το θύμα όσο και με τον κρεοπώλη.

Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων.

 

Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά την επεξεργασία από την  ανάκτηση των δεδομένων των κινητών  τηλεφώνων του κατηγορούμενου και του θύματος, οι Αρχές βρήκαν και ανέκτησαν το περιεχόμενο των συζητήσεων τους που είναι γενικά η αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαιοτήτων και χρυσού στην  ύπαιθρο.

Αυτά είναι τα διαγραμμένα μηνύματα και συνομιλίες που φέρεται να αντάλλασσαν:

-Που μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

-Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 4 άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό.

Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη.

Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του  θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός.

Στην απολογία του ο κρεοπώλης είχε υποστηρίξει πως ο Μπάμπης έψαχνε να αγοράσει μηχάνημα ανίχνευσης πολύτιμων αντικειμένων. Σε αυτά τα νέα πρόσωπα στρέφουν την προσοχή τους τώρα οιΑρχές και αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις.

Θα ερευνηθεί η σχέση τους με τον κρεοπώλη και το θύμα, αλλά και οι μεταξύ τους συναλλαγές.

Δεν αποκλείεται η βεντάλια της έρευνας να ανοίξει και άλλο, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανάλυση και η επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στην εκπομπή του MEGA, δεν αποκλείεται αυτή η δράση παράνομου κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην περιοχή να συσχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη. Ανοιχτό αφήνεται το ενδεχόμενο σε αυτή την περίπτωση να σχηματιστεί και νέα δικογραφία που θα συσχετιστεί με τη δικογραφία της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Το κυνήγι θησαυρού και οι περίεργοι θάνατοι

Η εκπομπή έφερε στο φως πριν από χρόνια τους περίεργους θανάτους που σχετίζονταν με το κυνήγι των κρυμμένων θησαυρών στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.

Στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη, είχε βρεθεί νεκρός πριν από 8 χρόνια ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς, 33 χρόνων, από το Κουτσοχέρι. Ο αγαπητός σε όλο το χωριό νέος, είχε μιλήσει για ραντεβού στο Ευηνοχώρι με κάποιον «παππού», λίγο πριν οι δικοί του τον βρουν πνιγμένο στον ποταμό Εύηνο.

Τα σημειώματα που ανακάλυψε η μητέρα του Βασίλη στο δωμάτιό του φαίνεται να αποκάλυπταν την πηγή του κακού, αφού μιλούσαν το πρώτο για εγκλήματα στον Εύηνο και το δεύτερο για έναν αστυνομικό και για χρηματικό ποσό που πιθανότατα του είχε δοθεί.

 

Την ίδια τύχη όμως είχε και ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής, 57 χρόνων, από τον Άγιο Γεώργιο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του, είχε δει τις παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και κάποιοι φρόντισαν να του κλείσουν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και τις δύο υποθέσεις κανείς δεν ερεύνησε σε βάθος και οδηγήθηκαν στο αρχείο.