Σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης από τουλάχιστον 12 άτομα στο Ρέθυμνο: «Αποκλείεται να μη γνώριζε η μητέρα της»

Σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης από τουλάχιστον 12 άτομα στο Ρέθυμνο: «Αποκλείεται να μη γνώριζε η μητέρα της»

«Πήγαινε και το έπαιρνε το παιδί από την αδερφή της στις 5 τα ξημερώματα»

«Παγωμένο» παρακολουθεί το πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της 14χρονης στο Ρέθυμνο της Κρήτης, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού και ασέλγειας από τουλάχιστον 12 άτομα.

Το κουβάρι της φρίκης που βίωνε η 14χρονη στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου ξετυλίχτηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία. Η ανήλικη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από 12 άντρες, εκ των οποίων ο ένας, 38χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν, πήρε το δρόμο για τις φυλακές. Οι υπόλοιποι 11 άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών την επόμενη εβδομάδα.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι την 1η Φεβρουαριου  βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του ο πατέρας της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο 50χρονος πατέρας είχε αφήσει πίσω του σημείωμα αυτοκτονίας.

«Το σημείωμα έλεγε ότι “έμαθα αυτά τα γεγονότα για την κόρη μου και δεν μπορώ να τα αντέξω. Ευχαριστώ την αστυνομία για ό,τι έκανε. Σας παρακαλώ μην πάρετε το παιδί από τη μάνα του, δεν μπορώ να τα διαχειριστώ όλα αυτά και λόγω της κατάθλιψής μου προβαίνω στο γεγονός που έγινε”», ανέφερε στενός συγγενής της οικογένειας.

Η 14χρονη έχει δώσει κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου, βοηθώντας τις Αρχές να φτάσει στα ίχνη όσων εμπλέκονται στη φρικιαστική αυτή υπόθεση, ενώ τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνδρες δεν της έδιναν χρήματα, αλλά της έταζαν δώρα και της έδιναν μικρά αντικείμενα ως ανταλλάγματα.

Ένας από αυτούς, 23 ετών, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega, τονίζοντας πως επικοινωνούσε μέσω social media με την 14χρονη και αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

 

«Επικοινωνούσαμε μέσω Instagram. Είχαμε ανταλλάξει μηνύματα καμιά δεκαριά φορές. Μιλούσαμε, υπήρξε φλερτ, και συναντηθήκαμε δύο φορές. Αυτό ήταν όλο. Δεν έχω καμία σχέση με όσα γράφονται. Περιμένω να καταθέσω στη δικαιοσύνη».

Από την άλλη, μακρινή συγγενής του πατέρα της 14χρονης ανέφερε πως μόλις έγινε γνωστή η φρικιαστική αυτή υπόθεση η τοπική κοινωνία έπεσε από τα σύννεφα, ενώ άφησε αιχμές για τη μητέρα της 14χρονης.

«Αποκλείεται η μαμά να μη γνώριζε κάτι. Αποκλείεται. Πήγαινε και το έπαιρνε το παιδί από την αδερφή της στις 5 τα ξημερώματα. Είναι δυνατόν να μην γνώριζε η μαμά;», είπε.

Ακόμη, ανέφερε πως η μητέρα της 14χρονης ήταν ο λόγος που ο πατέρας του κοριτσιού χώρισε από την πρώτη του σύζυγο.