Εκτέλεση Χρήστου Γιαλιά: Στο… κάδρο οι επαφές και οι δραστηριότητες του θύματος στην Αλβανία

Εκτέλεση Χρήστου Γιαλιά: Στο… κάδρο οι επαφές και οι δραστηριότητες του θύματος στην Αλβανία

Οι Αρχές εξετάζουν αν είχαν υπάρξει διενέξεις του επιχειρηματία που δεν έχουν γίνει γνωστές

Γρίφος αποτελεί μέχρι στιγμής για τις ελληνικές αρχές η δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα. Το κίνητρο των δραστών παραμένει άγνωστο, ενώ από την Αλβανία αφήνονται υπόνοιες για εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και τις επαφές του 59χρονου θύματος στην γειτονική χώρα.

Η απανθρακωμένη σορός του Γιαλιά, βρέθηκε από την Πυροσβεστική και στη συνέχεια έσπευσε η αστυνομία, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.

Όπως επεσήμανε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News» του Mega, στα αλβανικά Μέσα υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για εμπορία κρεάτων του επιχειρηματία στην Αλβανία. Παράλληλα, αφήνονται υπόνοιες για παράνομες δραστηριότητες, κυρίως στο εμπόριο τσιγάρων.

Την ίδια ώρα, Μέσα στην Αλβανία αναφέρουν ότι ο Χρήστος Γιαλιάς πιθανόν να γνώριζε έναν 60χρονο αλβανικής καταγωγής, οποίος δολοφονήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 στο Παλαιό Φάληρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η υπόθεση του 60χρονου αλλοδαπού είναι σκιώδης, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους καθώς έβγαινε από το σπίτι του και οι Αρχές δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ωστόσο, από την έρευνα των ελληνικών Αρχών για την δολοφονία του Παλαιού Φαλήρου δεν προέκυψε σχέση με τον επιχειρηματία από την Μάνδρα.

Επίσης έχει φανεί, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης, ότι το θύμα είχε συνέχεια και στην προσωπική του φρουρά άτομα αλλοδαπούς, με καταγωγή κυρίως από την Αλβανία ή τα Βαλκάνια.

Συνεχίζοντας το ρεπορτάζ, σημείωσε ότι είχαν βρεθεί κάποια όπλα στο σπίτι του Χρήστου Γιαλιά, ενώ είχε συλληφθεί με παράνομα όπλα και το 2011 με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά «εγώ έχω τα όπλα, γιατί πηγαίνω να κάνω πληρωμές».

Καταλήγοντας ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι οι Αρχές εξετάζουν αν είχαν υπάρξει διενέξεις του επιχειρηματία από την Μάνδρα που δεν έχουν γίνει γνωστές.