Πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί ο 35χρονος YouTuber σχετικά με την κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση – Τι υποστηρίζει

Πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί ο 35χρονος YouTuber σχετικά με την κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση – Τι υποστηρίζει

Στα βίντεο καταγράφονται «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις»

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί ο 35χρονος YouTuber Hayate, ο οποίος εμφανίζεται να κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media. Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε, ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

«Συμφωνήσαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση της η συνήγορος του 35χρονου, Άννα Μαρία Φίλιππα.

Ο 35χρονος youtuber φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, όπως του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος αναφέρει πως δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης καθώς, όπως ισχυρίζεται, υπήρχε συναίνεση για τη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στα βίντεο του, τα οποία κατά τον ίδιο δεν ήταν άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Φεβρουαρίου ενώ ήταν σε εξέλιξη ζωντανή μετάδοση, σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στις μεταδόσεις καταγράφονται «συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου