Εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα: Αναζητείται η διαδρομή των δραστών – Βρέθηκαν 18 κάλυκες

Εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα: Αναζητείται η διαδρομή των δραστών – Βρέθηκαν 18 κάλυκες

Καλλιακμάνης: «Είχε ποινικό παρελθόν αλλά αυτή τη στιγμή ήταν καθαρός»

Ενέδρα θανάτου είχαν στήσει άγνωστοι δράστες χθες το απόγευμα στον 59χρονο επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά στη Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες «γάζωσαν» με σφαίρες το αυτοκίνητο του 59χρονου, ενώ στη συνέχεια το πυρπόλησαν.

Η δολοφονία σημειώθηκε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 18:30, στην οδό Αγίας Αικατερίνης, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του θύματος. Όταν έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί, το αυτοκίνητο ήταν παραδομένο στις φλόγες και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή του.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης της Πυροσβεστικής, στην οποία συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, εντοπίστηκε μέσα στο όχημα απανθρακωμένη η σορός του 59χρονου, καθώς και ένα καμένο καλάσνικοφ, που εκτιμάται πως ήταν των δραστών και το πέταξαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο, για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν γύρω από το όχημα 18 κάλυκες, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο 59χρονος ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, με κύρια απασχόληση το εμπόριο κρεάτων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Σημειώνεται ότι το 2018 είχε δολοφονηθεί από ληστές, οι οποίοι συνελήφθησαν, έξω από το σπίτι της, στην ίδια περιοχή, η πρώην σύζυγος του θύματος. Σύμφωνα, όμως, με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δύο υποθέσεις δεν φαίνεται να συνδέονται.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε προσωπικές και επαγγελματικές διαφορές, που μπορεί να είχε.

Αναζητείται η διαδρομή των δραστών – Στο «μικροσκόπιο» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του

Οι αστυνομικοί αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές πριν και μετά την ενέδρα στον 59χρονο επιχειρηματία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένα από τα σενάρια, τα οποία εξετάζονται, είναι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν εδώ με μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν με αυτή, ενώ ενδεχομένως να υπήρξε υποστήριξη και από ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία στην περιοχή κινούνταν ύποπτα ένα μαύρο αυτοκίνητο.

 

Εξετάζονται, παράλληλα, μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος, ενώ υπάρχει υλικό από κάμερα ασφαλείας στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που έγινε η εκτέλεση. Οι Αρχές προσπαθούν μέσα από υλικό καμερών ασφαλείας (που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση), να αναζητήσουν τη διαδρομή των δραστών και να βρουν πώς ακριβώς διέφυγαν. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρχουν και άλλα άτομα, τα οποία να λειτούργησαν ως υποστηρικτική ομάδα.

Αποκαλύψεις από τον Γιώργο Καλλιακμάνη: «Ήταν ενέδρα θανάτου»

Για τη δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα Πέμπτη ο Γιώργος Καλλιακμάνης. «Ήταν ενέδρα θανάτου» επεσήμανε και τόνισε πως το θύμα είχε ποινικό παρελθόν για διάφορα πράγματα.

«Το έχουμε ξαναδεί αυτό και με την περίπτωση του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο, ότι τον σκότωσαν την ημέρα που δεν είχε μαζί του ασφάλεια» επεσήμανε στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Ήταν ενέδρα θανάτου. Το ζήτημα είναι αν του ‘ρίξαν όταν ήταν εν κινήσει, αν τον σταμάτησαν βάζοντάς του μπροστά ένα εμπόδιο και μετά του έριξαν, γιατί εκεί στο σημείο δεν υπάρχει κάμερα. Είναι ένας επιχειρηματίας ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις ομάδες ποδοσφαιρικές, ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες. Είχε ποινικό παρελθόν με διάφορα πράγματα, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα» συμπλήρωσε.

«Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας»

Αναφερόμενος στο θύμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε: «Είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων, αλλά αυτήν την στιγμή ήταν καθαρός. Είχε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες με φορτοεκφορτώσεις, ασχολούνταν με το εμπόριο κρεάτων. Προσπαθούν να δουν αν ήταν κάποια προσωπική του διαφορά ή αν είναι άλλη μία εκτέλεση της νύχτας. Όπως έγινε με καλάσνικοφ, με αυτόν τον τρόπο, αν είναι το ίδιο όπλο που τον σκότωσαν με αυτό που το πετάξαν μέσα για να καεί. Πιο πολύ παραπέμπει σε νύχτα».

«Το 2018 είχαν δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του έξω από το σπίτι της όταν γύρναγε από το καζίνο. Τότε είπαν ότι είναι ληστεία, δεν υπήρξε κάτι άλλο. Είναι περίεργη υπόθεση. Λέγανε πολλά για τη γυναίκα του. Μπορεί να συνδέονται οι δύο υποθέσεις γιατί οι ληστές και δολοφόνοι της γυναίκας του, δεν πιάστηκαν ποτέ.

Από ό,τι φαίνεται, το όπλο που βρέθηκε μέσα ήταν το όπλο της δολοφονίας. 15 σφαίρες είναι μία γεμιστήρα. Αυτά τα πιστόλια και τα όπλα των εκτελεστών είναι είτε πληρωμένα (…) από έξω και κάποιες φορές είναι ντόπιοι. Θα το δούμε, είναι νωρίς, γίνεται μια μεγάλη έρευνα, προσπαθούν να βρουν στοιχεία από κάμερες και ό,τι στοιχείο υπάρχει εκεί κοντά. Να δούμε αν συνδέεται με άλλες δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα» δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπάλληλων Ν/Α Αττικής.