Εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε 33χρονο στην Πανόρμου από την οποία τραυματίστηκε 20χρονη διερχόμενη

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη επίθεση σε 33χρονο στην Πανόρμου από την οποία τραυματίστηκε 20χρονη διερχόμενη

Συνελήφθη 35χρονος ομοεθνής και φίλος του 33χρονου σε βάρος του οποίου σχημτίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 33χρονου τον περασμένο Αύγουστο στην Πανόρμου, κατά την οποία τραυματίστηκε από πυρά 20χρονη διερχόμενη.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 35χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, μαζί με έναν 30χρονο αλλοδαπό, καθώς επιπλέον στην οικία τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, απείθεια, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για τα όπλα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος ευρισκόμενος στην πλατεία της Πανόρμου έξω από τον σταθμό τουΜετρό μαζί με τον 33χρονο ομοεθνή του, διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο, λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με οικείο πρόσωπο του τελευταίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 35χρονος πυροβόλησε επανειλημμένα με όπλο που έφερε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 20χρονη ημεδαπή, η οποία διερχόταν τυχαία από το σημείο, καθώς και ο 33χρονος.

Ο 35χρονος προσήχθη την Πέμπτη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημά του, εντοπίστηκαν μεταλλική σιδερογροθιά και 2,2 γραμμάρια κάνναβης. Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία όπου διαμένει με τον 30χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 κιλά και 879,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 13.235 ευρώ. Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.