Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί πήρε το ζευγάρι με το οπλοστάσιο στη Φλώρινα

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί πήρε το ζευγάρι με το οπλοστάσιο στη Φλώρινα

Τι υποστηρίζουν οι δύο κατηγορούμενοι μέσω του δικηγόρου τους

Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε και πήρε το ζευγάρι από την Φλώρινα, που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του βαρύ οπλισμό σε αποθήκη δίπλα από την οικία του, αλλά και σε άλλες κρύπτες εντός αυτής.

Η 57χρονη θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι και ο 54χρονος πήρε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οπότε και θα απολογηθεί. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δικηγόρος τους Δημήτρης Στεφανίδης ανέφερε ότι «ανεξάρτητα με την βαρύτητα του τι βρέθηκε ως εξοπλισμός και αντικείμενα, για να μην κάνουμε συνειρμούς, αυτά τα πράγματα βρέθηκαν και δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά και να γίνει γνωστό στη μικρή κοινωνία της Φλώρινας, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με καμία εγκληματική δραστηριότητα. Δε θέλω να συνδέεται με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, γιατί μοιραία οι συνειρμοί είναι, ότι κάπου έχουν χρησιμοποιηθεί. Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος είχε μια εμμονή. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι βραβευμένος για πάρα πολλές δραστηριότητες κοινωνικού ενδιαφέροντος, είναι μέλος σκοπευτικής ομάδας και μάλιστα ιδρυτικό, βραβευμένος σκοπευτής με καθαρό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για καμία παράνομη δραστηριότητα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία και έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας βρέθηκε ακόμα μια κρύπτη με επιπλέον πολεμικό υλικό, το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο στη σκεπή της οικίας των δύο συλληφθέντων στην πόλη της Φλώρινας.