Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη – «Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, ο κρεοπώλης κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές»

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία του Μπάμπη – «Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, ο κρεοπώλης κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές»

«Δυο μέρες πριν είχαν πάει παρέα σε κάποιο χωριό, τι χάλασε μετά;» διερωτάται ο Θανάσης Κατερινόπουλος

Για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε την Κυριακή (28/1) ο Θανάσης Κατερινόπουλος. Την ώρα που το κίνητρο της ανθρωποκτονίας παραμένει άγνωστο ο ταξίαρχος ε.α. επεσήμανε αναφερόμενος στον 50χρονο κρεοπώλη που είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση: «Αυτός ο άνθρωπος κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές».

«Πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί»

«Ο τόπος που βρέθηκε το πτώμα δυστυχώς "μολύνθηκε" διότι την επόμενη ημέρα έβρεξε, άρα τα όποια στοιχεία μπορεί να υπήρχαν εκεί δε θα βρεθούν, και ειδικά σε σχέση με κηλίδες αίματος, σε καμία περίπτωση» είπε μιλώντας στο Mega, o ταξίαρχος ε.α Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Το δεύτερο θέμα ήταν οι κάμερες που εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη. Από ό,τι μπορούμε να γνωρίζουμε εντοπίστηκε και ένα άλλο αυτοκίνητο, πιθανόν λένε διερχόμενο, χωρίς να μπορούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του. Ένα είναι βέβαιο, σε συνδυασμό με όλα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης δεν αποδέχτηκε σε καμία περίπτωση την πράξη του, από την άλλη πλευρά όμως ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για το πώς περνάει ένας κρατούμενος στις φυλακές. Αυτό κάπου δημιουργεί πάρα πολλά ερωτηματικά με το σκεπτικό ότι πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι έχουν προβεί σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις αλλά δεν ενδιαφέρονται το πώς θα περάσουν μέσα στη φυλακή» πρόσθεσε.

«Άρα λοιπόν ο άνθρωπος αυτός κάτι φοβάται και μέσα στις φυλακές. Αυτό το κάτι που φοβάται δεν μπορεί να είναι μόνο μέσα στις φυλακές, σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι από έξω. Οι απ’ έξω, θέλω να πιστεύω ότι υπήρχαν σίγουρα, δεν ήταν υπόθεση δική του αυτή η δολοφονία, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εδώ καλούνται οι Αρχές να αποδείξουν την ύπαρξη ή μη αυτών των άλλων ανθρώπων. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν συνεργοί» συμπλήρωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ο 50χρονος κρεοπώλης

«Βασικό κίνητρο η αρχαιοκαπηλία, δεύτερο οι τοκογλυφίες»

«Εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό (σ.σ. την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας & χρυσοθηρίας) σε συνδυασμό με μια μορφή τοκογλυφίας που προκύπτει μέσα από ένα σημειωματάριο που έχει αφήσει ο άνθρωπος. Δεν ξέρουμε τι θα βγει στην πορεία. Είναι γεγονός ότι το βασικό κίνητρο είναι η αρχαιοκαπηλία και το δεύτερο είναι οι τοκογλυφίες δεδομένου ότι στην περιοχή γίνεται ένας χαμός από τις τοκογλυφίες» δήλωσε παράλληλα και επεσήμανε:

«Είναι πάρα πολύ πιθανό να ήξερε κάτι και να είχαν κάποιες διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο τα δύο άτομα, αλλά με το σύστημα, και να έπρεπε να τον βγάλουν από τη μέση. Μην ξεχνάτε δυο μέρες πριν, είχαν πάει παρέα σε κάποιο χωριό. Τι χάλασε μετά από δυο μέρες; Υπήρχαν τα χρωστούμενα και από πριν. Κάτι στράβωσε. (…) Γιατί είχε το κινητό του ανοιχτό (σ.σ. ο 31χρονος στη συνάντηση με τον κρεοπώλη); Άκουγε κάποιος. Αυτός ο κάποιος τι ρόλο έπαιξε στην όλη υπόθεση; Και εδώ υπάρχει μια μορφή συμμετοχής. Εδώ είναι το κλειδί, οι Αρχές έχουν πολλά να ψάξουν, χάθηκε πολύτιμος χρόνος».