Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Νέο πρόσωπο «κλειδί» στη δολοφονία του Μπάμπη

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Νέο πρόσωπο «κλειδί» στη δολοφονία του Μπάμπη

Τον ανέφερε ο 51χρονος κατηγορούμενος κρεοπώλης στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς

Ένα νέο πρόσωπο, το οποίο θεωρείται «κλειδί» για την επίλυση του μυστηρίου γύρω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το συγκεκριμένο πρόσωπο συνάντησε ο 31χρονος λίγο πριν εξαφανιστεί. Είναι κάποιος, στον οποίο είχε απόλυτη εμπιστοσύνη ο Μπάμπης και στον οποίο, για κάποιο άγνωστο λόγο, αναφέρεται στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς ο κρεοπώλης, που κατηγορείται για τη δολοφονία του. Στην κατάθεση αυτή, ο 51χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι όταν πήρε τον Μπάμπη με το αυτοκίνητό του, ο 31χρονος του είπε, ότι είχε πάει για περπάτημα με το συγκεκριμένο άτομο και τους είχε πιάσει βροχή.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή, αναφέρουν πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι και αυτό, που όταν η μητέρα του Μπάμπη άρχισε να τον αναζητά, της είπε ότι είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Οι αρχές ερευνούν, μήπως ο άνθρωπος αυτός γνωρίζει και άλλα πράγματα για τον Μπάμπη και τις δραστηριότητες που ενδεχομένως να είχε και σχετίζονται με τα όσα είπε ο κρεοπώλης στην απολογία του για κυνήγι θησαυρού.

Στο «κάδρο» των ερευνών και πρόσωπο κοντά στον κρεοπώλη

Εκτός από το νέο αυτό πρόσωπο, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» είναι από καιρό στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας ένα ακόμα άτομο, πολύ κοντά στον κρεοπώλη, ο οποίος μπορεί να γνωρίζει πολλά. Γι' αυτό οι αρχές κατέσχεσαν το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να διαπιστώσουν το στίγμα του τη νύχτα της δολοφονίας, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές που είχε στο κινητό του.

Το πρόσωπο αυτό έχει καταθέσει στην Αστυνομία και θα κληθεί εκ νέου να καταθέσει, μόλις οι αστυνομικοί πάρουν στα χέρια τους τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά, γιατί κάποια στοιχεία που έχουν προκύψει, δεν στέκουν με τις αρχικές του καταθέσεις.

Έρευνες για τα σενάρια για λαθρανασκαφές στην περιοχή

Παράλληλα, οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά τα σενάρια που αναφέρουν, ότι η δολοφονία του Μπάμπη ενδεχομένως να συνδέεται και με αρχαιοκαπηλία. Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης, σε επίπεδο πληροφοριών φαίνεται πως υπήρχε μια ομάδα πέντε ατόμων, που έκαναν λαθρανασκαφές. Υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις, που έψαχναν για αρχαία και λίρες στην ευρύτερη περιοχή.

Σε μια ακτίνα 15 χλμ. υπάρχει η Αρχαία Καλυδώνα και η Αρχαία Πλευρώνα, που έχουν κεντρίσει πολλές φορές το ενδιαφέρον αρχαιοκάπηλων. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολύ συγκεκριμένες καταγγελίες, ποτέ όμως η Αστυνομία δεν είχε καταφέρει να σχηματίσει δικογραφία και να στείλει στη δικαιοσύνη συγκεκριμένους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει στην κατοχή της μηνύματα, που κάποιοι επιχείρησαν να διαγράψουν και αναφέρονται σε λαθρανασκαφές, ενώ έχουν ανασυρθεί και κάποιες παλιότερες καταγγελίες ανθρώπων, που είδαν γύρω από ξωκκλήσια να έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφές με μηχανήματα. Τέλος, υπάρχουν πληροφορίες για αυτοσχέδια μηχανήματα ανεύρεσης χρυσού, όμως η Αστυνομία δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιο από αυτά.