Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Τα σενάρια που εξετάζονται για το μοιραίο ραντεβού του κρεοπώλη με τον Μπάμπη

Δολοφονία 31χρονου στο Μεσολόγγι: Τα σενάρια που εξετάζονται για το μοιραίο ραντεβού του κρεοπώλη με τον Μπάμπη

Ζητήθηκε να παρθεί δείγμα DNA από τον κατηγορούμενο, αλλά και από τα νύχια του θύματος

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος στο Μεσολόγγι εξετάζουν οι αρχές. Η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στην βαλτώδη περιοχή ανατολικά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, όπου βρέθηκε χθες το απόγευμα η σορός, του ανθρώπου που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου και μάλιστα στο ίδιο μέρος εντοπίστηκε φυσίγγιο για αγριογούρουνα από κυνηγετικό όπλο.

Στόχος είναι να βρεθούν στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 31χρονος.

Η αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν η σωρός του άτυχου άνδρα, αφέθηκε ή μεταφέρθηκε, αν κυνηγήθηκε ή προσπάθησε να κρυφτεί, αν στην εγκληματική ενέργεια εμπλέκονται ένας ή περισσότεροι δράστες.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι το σημείο που εντοπίστηκε η σορός αλλά και το κινητό του 31χρονου. Μάλιστα, προτεραιότητα η εύρεση του κινητού, όχι του όπλου.

Τα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι Αρχές είναι τα εξής:

  1. Ο κρεοπώλης τον παρέσυρε με το πρόσχημα ότι κάτι έχει βρει ή θα του δώσει;
  2. Είπε στον 30χρονο ότι κάτι πολύτιμο υπάρχει κοντά στην εκκλησία;

Σημαντικό είναι να βρεθεί και το κινητό του Μπάμπη κι αυτό γιατί, όπως αν έφερε ο δημοσιογράφος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης, θα δείξει τις επικοινωνίες που υπήρξαν.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή να ληφθεί δείγμα DNA από τον 51 ετών κρεοπώλη, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με δείγματα από το σώμα του 31 ετών θύματος.

Δείγμα θα ληφθεί και από τα νύχια του Μπάμπη Κούτσικου. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν και τα ρούχα (σ.σ μπλε αμάνικο μπουφάν, πράσινο πουλόβερ, μαύρο παντελόνι) και τα παπούτσια (σ.σ μαύρα μποτάκια) του θύματος.

Τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία

Εκτός από το βασικό σενάριο ότι ο 51χρονος κρεοπώλης τον σκότωσε για να μη του επιστρέψει τα χρήματα που χρωστούσε, θεωρείται επίσης πιθανό να ξετυλίγεται η δράση ενός κυκλώματος αρχαιοκάπηλων ή χρυσοθήρων.

  1. Ποιος πυροβόλησε τον Μπάμπη και γιατί;
  2. Ποιοι ήταν μπροστά στη σκηνή του εγκλήματος;
  3. Ήξεραν και απέφευγαν να αποκαλύψουν την αλήθεια;
  4. Ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο του φονικού το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου;

Αυτά τα ερωτήματα που στοιχειώνουν την οικογένεια του Μπάμπη Κούτσικου προσπαθούν να απαντήσουν οι Αρχές, με τον 51χρονο κρεοπώλη να επικαλείται από την πρώτη στιγμή κενά μνήμης και να μην ομολογεί.

Το σημειωματάριο με τα δανεικά

Ο Μπάμπης είχε δανείσει 17.000 ευρώ στον 50χρονο τα οποία και ζητούσε πίσω. Στο σπίτι του θύματος εντοπίστηκε μάλιστα και ένα σημειωματάριο που δείχνει ότι ο 30χρονος είχε δανείσει χρήματα και μάλιστα αρκετά και σε άλλα άτομα.

«Όσο δουλευταράς και να είσαι δε μαζεύεις κατά τη μητέρα του που βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000. είναι πολλά τα λεφτά», δήλωσε ο έμπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Ωστόσο, ήταν αυτός ο λόγος που κάποιοι μπορεί να τον ήθελαν νεκρό ή πίσω από τη δολοφονία του βρίσκεται κύκλωμα χρυσοθηρίας ή και αρχαιοκαπηλίας;

«Εκεί κοντά υπάρχουν δύο χώροι ανεκμετάλλευτοι μη ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από εκεί μπορεί και λιγότερο. Εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς ο ένας αρχαιοφύλακας και ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του», πρόσθεσε.

Κυκλώματα αρχαιοκάπηλων στην περιοχή

Τα στόματα στην περιοχή του Μεσολογγίου ανοίγουν με κατοίκους της περιοχής να υποδεικνύουν βουνά και ξωκλήσια που επίδοξοι χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρουν ανεξέλεγκτοι.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», o 30χρονος λίγο πριν εξαφανιστεί έκανε σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

«Σημάδια που πρέπει να προσέξω όταν ψάχνω κρυμμένους θησαυρούς», ήταν μία από τις τελευταίες αναζητήσεις.

Οι κρυμμένοι θησαυροί ίσως να ήταν ο λόγος που συναντήθηκε με τον κρεοπώλη. Ίσως ο Μπάμπης να παρασύρθηκε στα δίχτυα ενός κυκλώματος, στο οποίο ανήκε ο 50χρονος.

Υπήρχαν συνεργοί στη δολοφονία;

Μετά την ανεύρεση του πτώματος οι έρευνες των Aρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε συνεργός του 50χρονου κρεοπώλη ή κάποιος που να γνώριζε τι πραγματικά συνέβη το βράδυ του φονικού.

«Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σορός θα μιλήσει και θα πάρουμε απαντήσεις για κάποια ερωτήματα που έχουμε από την πρώτη στιγμή και δεν έχει αποκλειστεί το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να γνώριζε», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου από την πρώτη στιγμή άλλωστε μιλούσε για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Ο Μπάμπης δολοφονήθηκε στον κάμπο Ευηνοχωρίου ή μεταφέρθηκε εκεί το άψυχο κορμί του;

Οι αστυνομικοί αναμένεται να επανεξετάσουν το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας, ενώ θα επαναξιολογηθούν και στοιχεία από στίγματα κινητών τηλεφώνων, που έχουν ήδη στη διάθεση τους.

Ψάχνουν το όπλο του εγκλήματος στην περιοχή χωρίς μέχρι στιγμής να μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο δολοφόνος του Μπάμπη Κούτσικου να τον σκότωσε με τη δική του καραμπίνα.