Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Στον εισαγγελέα ο 50χρονος κρεοπώλης που απολογείται σήμερα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Στον εισαγγελέα ο 50χρονος κρεοπώλης που απολογείται σήμερα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ειδική ομάδα με τρεις σκύλους που είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα κάνουν φύλλο και φτερό την περιοχή

Με κάγκελα έχουν γεμίσει τα δικαστήρια Μεσολογγίου όπου απολογείται ενώπιον του Εισαγγελέα ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου.

Υπό τον φόβο επεισοδίων στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας.

Ο 50χρονος σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στις 7 το πρωί της Δευτέρας (22/1) κάτω από άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια του Μεσολογγίου ενώ από την Παρασκευή δεν κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης αλλά σε άλλο τμήμα της περιοχής καθώς στην τοπική κοινωνία υπάρχει αναβρασμός.

Από νωρίς το πρωί η Αστυνομία έχει τοποθετήσει κιγκλιδώματα έξω από τα δικαστήρια για να μην μπορεί ο κόσμος να πλησιάσει. Η απολογία του 50χρονου αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 και εκτιμάται πως θα είναι πολύωρη.

Ο κρεοπώλης συνεχίζει να κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του, δεν έχει ομολογήσει την ενοχή του και δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για την εξαφάνιση του Μπάμπη αναφέροντας μόνο πως τον είδε την Πέμπτη 4/1 την ημέρα δηλαδή που ο 31χρονος εξαφανίστηκε.

Σε βάρος του κρεοπώλη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κάτι μύρισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος

Το μεσημέρι της Κυριακής (21/1) κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον Μπάμπη σήμανε συναγερμός καθώς ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ερευνούσε από το πρωί συγκεκριμένο σημείο της λιμνοθάλασσας, φέρεται να μύρισε κάτι.

Ο χειριστής του ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να σηκώσει drone και να το ελέγξει.

Πρόκειται για ένα ρηχό σημείο της λιμνοθάλασσας, όπου όμως λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί, δεν μπορεί να γίνει επιτόπιος έλεγχος. Μόλις πέσουν οι άνεμοι, οι πυροσβέστες θα ερευνήσουν το σημείο αρχικά με το drone και εν συνεχεία με τη βοήθεια δύτη.

Ειδικότερα, στις έρευνες για τον Μπάμπη, συμμετέχει ειδική ομάδα με τρεις σκύλους, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.