Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Είναι θέμα της κοινωνίας, η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο επίσκεψής του σε σχολείο της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά αφορούσε αλλο θέμα. Την Τρίτη, που θα συνεδριάσουμε, θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης.

«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρότεινε: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

 

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε:

«Θα συνέλθει η Ιεραρχία μετά από δύο-τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του.

Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν.

Πως θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες δύο μαμάδες; Πως θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

(…) Είναι θέμα της κοινωνίας, η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη.

Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».