Στη φυλακή ο 33χρονος που βασάνιζε και σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Στη φυλακή ο 33χρονος που βασάνιζε και σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Είναι μόλις ο δεύτερος μετά τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που καταδικάζεται για βασανισμό ή θανάτωση ζώου

Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 33χρονος, που κατηγορείται ότι βασάνιζε και σκότωνε συστηματικά γάτες στην περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα.

Εκτός της ποινής του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων. Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε τη δράση του. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η γάτα να βασανίζεται μέχρι θανάτου στα χέρια του 33χρονου.

Ο δράστης διακρίνεται να μπαίνει σε πυλωτή πολυκατοικίας και για λίγα δευτερόλεπτα ακούγονται οι ήχοι από τα χτυπήματα και οι κραυγές της γάτας, που ξεσηκώνουν τους ενοίκους. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη. Μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ακόμη πέντε νεκρές γάτες.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση, γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα ζώα. Μάλιστα, ισχυριζόταν στην αρχή, ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο, ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε, ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο. Αυτό ωστόσο που εξόργισε το δικαστήριο, ήταν η φράση του «τα λέγαμε με τη γάτα», με αποτέλεσμα να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο στη χώρα μας που καταδικάζεται σε φυλάκιση για βασανισμό ή φόνευση ζώου. Έχει προηγηθεί η καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που εκτός από τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς, είχε σκοτώσει στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και το σκύλο τους.