Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Τα πέντε πρόσωπα–«κλειδιά» στην υπόθεση

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Τα πέντε πρόσωπα–«κλειδιά» στην υπόθεση

Τα κενά, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις που προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές

Πέντε είναι τα πρόσωπα «κλειδιά» στην υπόθεση της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μαζί με τον αγνοούμενο.

Ο 51χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να έχουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο. Ο 51χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί, πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες τη μέρα της εξαφάνισης. Αν και είχε πει, πως τον κάλεσε ο 31χρονος, για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Εκείνος τηλεφώνησε στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν, κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση, ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς, ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει, ότι μίλησε με φίλο του πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει, πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες. Όπως διαπιστώθηκε, ο 51χρονος είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο, αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας, όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Οι χρόνοι της εξαφάνισης και οι άκαρπες έρευνες

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ο 31χρονος Μπάμπης τηλεφωνεί σε φίλο του και αναφέρει ότι θα πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Στις 18:25 το απόγευμα ο κρεοπώλης καλεί τον Μπάμπη και οι δυο τους κλείνουν το ραντεβού. Στις 20:36 ο 51χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά. Τέσσερα λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να κινείται με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι. Σχεδόν μία ώρα μετά, στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση το Μεσολόγγι.

Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών ο 51χρονος ισχυρίζεται, πως δεν θυμάται τι έκανε. Επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή, πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην εξαφάνιση και μέχρι στιγμής, δεν έχει στοιχειοθετήθει κατηγορία σε βάρος του. Την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου έδωσαν κατάθεση δύο άτομα από την παρέα, που και εκείνα δεν έριξαν περισσότερο φως στο ομιχλώδες τοπίο. Ο 36χρονος φίλος του Μπάμπη κλήθηκε ξανά στην Αστυνομία την περασμένη Δευτέρα και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο.

Διαπιστώθηκε πως είχε επικοινωνήσει με τον κρεοπώλη πριν και μετά την εξαφάνιση και πως είχε διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο μια σειρά από κλήσεις και μηνύματα. Ο ίδιος ο 36χρονος μιλώντας στην εκπομπή Live News είπε: «Παρέδωσα το κινητό, ώστε οι Αρχές να ερευνήσουν αν θέλουν κάτι, καθώς έχω μωρό παιδί και δεν έχω την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να είμαι διαθέσιμος. Έχουμε καταθέσει στις Αρχές όσες φορές μας κάλεσαν, με τελευταία φορά την Τρίτη 16 Ιανουαρίου. Δεν γνωρίζουμε τι έχει γίνει, δεν μας λένε από τις αρχές κάτι, αναμένουμε κι εμείς. Μας είπαν, ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, δηλώνουν αθώα. Με τους συγγενείς του αγνοούμενου να θεωρούν, πως ο δικός τους άνθρωπος έπεσε θύμα οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας, με φόντο τα χρήματα που ζητούσε να του επιστρέψει ο 51χρονος κρεοπώλης.